Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora? (zamčeno)

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
Hydrawerk

#391 Příspěvek od Hydrawerk »

Někdy v létě 2011 jsem taky u popelnic vytáhnul ze starého PC spínaný zdroj. Byl asi dost starý, protože jeho skříňka byla z celkem tlustého jakoby stříbrného plechu. Posledním úlovkem je cívkáč Tesla B90, ale rozhodně ne v tak dobrým stavu jako tenhle. Hezké cizí video. Zatím čeká ve sklepě, ale časem z něho zbude jen hromada šroubků, mechanických dílů, počítadlo a elektromagnet. Jeho dny jsou sečteny. :)
milan222

#392 Příspěvek od milan222 »

ta B90 vypadá zajímavě, ale na sonet duo nemá...
no já bych ctěl tohle: SM260 pěknej kazeták od tesly... dcl se mi líbí.
jinak aiwa je držák, JVC je sračka jako philips a panasonic. to chcípne hned po záruce
bez elektronek se neobejdu!
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
kokun

#393 Příspěvek od kokun »

milan222 píše:...
no já bych ctěl tohle: SM260 pěknej kazeták od tesly... dcl se mi líbí.
...

Mám v dílně 2 - jen si nejsem teď honem jistý, jestli ten druhý není SM261-ka (namísto budíků LEDky!?) - musel bych se podívat.
Řekl bych, že budou docela brzy k mání - když tak se ozvi SZ :roll:
Honza - kokúň

#394 Příspěvek od keemo »

@hydrawerk: toho cloveka poznam osobne a to video na streame je jeho :))
Vilda je zberatel a svoje kusky si patricne udrziava :)
Hydrawerk

#395 Příspěvek od Hydrawerk »

milan222 píše:jinak aiwa je držák, JVC je sračka jako philips a panasonic. to chcípne hned po záruce

Mám jiné zkušenosti... Aiwa už zkrachovala. Od JVC nic nemám. Od Panasonicu máme dost starý darovaný foťák z roku 2005, furt slouží. Též používáme v domácnosti dva starší jednoduché pevné telefony Panasonic, které se vyřazovaly v jakési firmě. Furt v pohodě. Vyrobeny mohly být asi roku 1998 a 2001. Od 3/2006 mám jednoduchý discman Panasonic. Dnes fungoval dobře. Nevím, proč s tou značkou máte blbé zkušenosti... Že by jejich výrobky po roce 2006 byly daleko horší kvůli bezolovnatému cínu?? Kdo ví.
Jakýsi příbuzný vlastní minisystém Philips MCD122. Stále nejspíš funguje, ale podruhý bych ho nekoupil. Má to slabě podsvícený displej, zvuk dost šumí a na reprobednách jsou falešné tweetery. Dvouletá záruka vyprší v 6/2012 :roll: Více jsem se rozepsal zde: http://hi-fi-systemy.heureka.cz/philips-mcd122/recenze/ /nicky Kamil Pražák a francis /
Hydrawerk

#396 Příspěvek od Hydrawerk »

Takže pánové, tohle je výzva! http://bydleni.idnes.cz/soutez-o-spotre ... rebice_rez Začněme prolézat smeťáky...

:D :D Nebo se jedná o pouhou reklamu? :lol:
TAKJAN

#397 Příspěvek od TAKJAN »

Známý kluk vyhodil při rekonstrukci bytu AEG sporák , předválečný, fungující. A druhý známý má předválečný bojler, fungující (měděnný).
Hydrawerk

#398 Příspěvek od Hydrawerk »

I policajti jezdí kramařit na sběrný dvůr. :D :lol: http://i49.tinypic.com/2u79379.jpg
jef111
Kontaktovat uživatele:

#399 Příspěvek od jef111 »

To je trefné :lol:
Prý tam hrabali nějaké flašky vína nebo co :idea:
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
milan222

#400 Příspěvek od milan222 »

aano, protože když uklízečka měla za ukol tyto týden staré boty vyhodit, popadla krabici vedle. v krabici ležely ony "lahve vína". když pak ráth zjistil co se stalo, tak spěchal ihned do sběrného dvora, než ty boty někdo sebere. zanechal tedy zde krabici bot, a vzal krabici "s vínem".
když se vracel, sebrali ho policajti.
při domovní prohlídce od uklízečky zjistili, že odnesla krabici od bot na SD. proto tam policisti jeli. bohužel našli pouze boty.
bez elektronek se neobejdu!
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
vicious

#401 Příspěvek od vicious »

Dnešný nález, síce nie je zo zberného dvora, ale z okolia veľkokapacitného kontajnera. Radio (značky FIRST Austria) malo evidentne ulomený kabel v mieste, kde vychádza von z prístroja. Po "oprave" kabla funguje, osvetlenie svieti ,akurát hodinky blbnú - hodiny ukazujú stále 0 a minúty sa inkrementujú v sekudových intervaloch. Takú závadu tu ale ktosi už teraz niekedy riešil pri digitalkach do Favorita, tak to niekedy skusim opraviť.
Je to také typické dôchodcovsko - kuchynské šumítko :lol:
Přílohy
radiobudik.jpg
(44.53 KiB) Staženo 105 x
rnbw

#402 Příspěvek od rnbw »

Klasicky radiobudik. Zobrazenie sekund sa aktivuje stlacenim tlacidiel ALARM a SLEEP naraz. Takze ich skontroluj.
vicious

#403 Příspěvek od vicious »

Už je to vyriešené, vlhkosť medzi kontaktmi na DPS a kovovými "cvokmi" alebo ako to nazvať to spôsobovala, po vysušení funguje OK
Hydrawerk

#404 Příspěvek od Hydrawerk »

Hydrawerk píše:http://bydleni.idnes.cz/soutez-o-spotrebice-se-znackou-aeg-d58-/spotrebice.aspx?c=A120513_194106_spotrebice_rez

První trapný článek... http://bydleni.idnes.cz/aeg-slavi-125-l ... rebice_rez
Bohužel velmi častým používáním takto starého výrobku se postupně přepálily obě topné spirály a já jsem se teprve poté rozhodl pro opravu. Ale až při rozebírání tohoto přístroje jsem zjistil, jaké je značky. Logo AEG je totiž spolu s typem a sériovým číslem vyraženo poměrně malým písmem pod elektrickou zástrčkou. Jaká skromnost!

Sorry, ale i životnost dnešních přímotopů bude značná. Tady se není čím chlubit... Ve skutečnosti v ČR moc starých spotřebičů AEG nenajdete.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#405 Příspěvek od Lukas-Peca »

Na Auto.cz mají podobné články alespoň umístěné ve zvláštní sekci PR...
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“