Nastavení Huawei HG520i-Tenda W316R
Moderátor: Moderátoři
Nastavení Huawei HG520i-Tenda W316R
Výše zmíněné řešení je sice funkční, ale rozhodně ne ideální ! Na jedné síťi by jsi měl 2 DHCP servery...
Udělej to následovně:
Vem přímý UTP kabel a propoj LAN1 (nebo LAN2,3,4) na ADSL "modemu" s LAN1 na routeru Tenda. Popřípadě ještě v nastavení Tendy vypni NAT, ale nemělo by to být potřeba... Router Tenda se bude chovat jako switch s WiFi a na síťi budeš mít jedno DHCP
S pozdravem Matěj
Pokud k tomu není jiný důvod - je lepší použít jeden DHCP server pro jednu síť
Neberte to špatně, je to jen doporučení, ke kterému jsem postupem času došel
Není problém nechat v provozu i obě WIFIny (samozřejmě různě pojmenovány - SSID). To má samozřejmě smysl pouze pokud budou obě zařízení od sebe více vzdáleny pro pokrytí většího prostoru.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
A ušetří to potíže při případném použití Windowsího sdílení/Samby.
Takže jak psal mat, v Huawei vypnout wifi, zkontrolovat, jestli nemá náhodou na některých LAN portech nastavenou TV, pokud ano, tak přenastavit, nebo je nepoužít. LAN Huaweie propojit s LAN Tendy (ne WAN). Tendu nastavit jako "holé" AP bez DHCP serveru a ideálně mu nastavit napevno IP z rozsahu ADSL LAN, abys ho mohl spravovat bez hledání.
Zkuste si to pročíst a nebudete DHCP stále vypínat a zapínat podle pořadí přispěvku.
Edit. Tak jsem si procetl pojednani o DHCP a moc z toho moudry nejsem. Takze pouzit DHCP u obou stroju nebo ne. Jaka je lepsi varianta pro me pozadavky.
Edit. Zmenil jsem lan adresu tp linku na 10.0.0.xxx. A v ipconfig mam.
Adresa 10.0.0.xxx
Vychozi 10.0.0.xxx
Serv. DHCP 10.0.0.xxx
Ser. DNS 10.0.0.xxx
Ty hnedy cisla jsou komplet stejny. A net nejede. Zabezpeceni mam spravne nastaveny. Pekne prosim...