Jak zbavit trvalý magnet kovových pilin
Moderátor: Moderátoři
Jak zbavit trvalý magnet kovových pilin
Takze magnety a plast jsem ocistil od rezu Dremelou se "smirglovym naprstkem" pripadne docistil ruco smirglem. No ale ted vypukl problem, jak odstranit z magnetu brusny prach, ve kterym jsou prevazne drobny zelezny piliny. Zkousel jsem je vyfoukat 10 barama stlacenyho vzduchu. Bohuzel, piliny se jen nafoukaly do "zavetri" magnetu. Tak jsem vzal oboustranou lepici pasku a zkousel piliny odstranit tim, ze se nalepi na pasku. To celkem jde, ale nedostanu se s paskou uplne vsude.
Nemate nekdo nejakou lepsi technologii??
Diky
Jirka
Diky
Jirka
A i ten zmagnetovaný šroubovák můžeš snadno odmagnetovat (i bez střídavého el.mag. pole) tak, že s ním (naplocho) třískneš o zem - pokud nemáš obavu, že rozbiješ rukovjeť. Tím nárazem ztratí magnetizmus
Příště použij tl. "[X]" (které se zobrazuje pouze tobě - autorovi příspěvku!) a můžeš duplicitní příspěvek smazat (úplně) - nemusíš to nechávat (tím pádem) na moderátora.
Smazání je ovšem možné jenom tehdy, pokud někdo za tvůj příspěvek, nepřidá další
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
http://sk.farnell.com/duratool/d01765/m ... dp/1888094
kokun píše:....
A i ten zmagnetovaný šroubovák můžeš snadno odmagnetovat (i bez střídavého el.mag. pole) tak, že s ním (naplocho) třískneš o zem - pokud nemáš obavu, že rozbiješ rukovjeť. Tím nárazem ztratí magnetizmus
...
To mne celkem zaujalo, zda mechanické zrychlení může mít tak výrazný efekt na remanentní magnetizmus. Tak jsem provedl experiment, jako indikátor zmagnetování byl použit DC klešťák. Měřeno vže v obou polaritách, před třísknutím o dlažbu a po něm (třísknuto 2x za sebou, pro jistotu). Výsledek naznačuje, že nějaký efekt tam je, ale zdaleka nevede k výraznému odmagnetování.
No, je to jen taková srandička, skutečnost může být jiná.
- Přílohy
-
Magnetický-šroubovák.jpg- Horní polovina před třeskem, dolní po třesku.
- (89.72 KiB) Staženo 262 x
kokun píše:A i ten zmagnetovaný šroubovák můžeš snadno odmagnetovat (i bez střídavého el.mag. pole) tak, že s ním (naplocho) třískneš o zem - pokud nemáš obavu, že rozbiješ rukovjeť. Tím nárazem ztratí magnetizmus
Vazne???
Pak je jeste jeden magnetickej proces, kterej nechapu. Jak se muze pri vrtani zeleza zmagnetizovat tupej vrtak.
Jirka
K tomu trisknuti sroubovakem o zem.
Videls Cisaruv pekar, dilna alchimistu? ... "Rozbijim atom. Do toho atomu se musi spravne trisknout".
Nakonec jsem to vyresil, ze na vzduchovou ofukovaci pistoli jsem nasadil misto puvodni 4 mm trubicky zuzenou trysku 1,5 mm a ten vzduchovej fofr piliny dokazal zcela vyfoukat z nepristupnych mist a v podstate je dokazal z magnetu uplne odfouknout. No a posledni zbytek sel lepici paskou.
Jirka