NiFe akumulátor

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
HiGhLaNdEr
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od HiGhLaNdEr »

Pokud se olověný baterky nebudou vybijet pod 12V tak vydrží taky docela dlouho ale uloží to do nich jen 40% kapacity. Je potřeba trochu počítat,. 5 panely po 200Wp k tomu minimálně 4kusy 150Ah olovnic, regulátor, invertor, pokud je slunečno tak se to po týdnu naláduje a přes výkend to utahne nějaké ty spotřebiče. Vlastně i když slunečno nebude. Olovnice vydrží tak asi 300 plných cyklů. Takže zvážit jak moc se budou cyklovat a spočítat přibližnou životnost. Nife žerou destilku, nicd sou drahý jak prase a lifepo4 to snad ani nemá cenu řešit vzhledem k jejich ceně a neprověřené životnosti.
Duvsan

#17 Příspěvek od Duvsan »

BTW, pokiaľ viem, úsporka spotrebuje max. pätinu z toho, čo žiarovka a menej. So životnosťou žiarovky je to podľa výrobcu (TESCO sme menili každú chvíľu), s úsporkou a jej ekonomickým prínosom vzhľadom k životnosti nápodobne a pokiaľ ide o požiadavku i na teplo, to je zase ďalšia časť parketu. A ohľadne ekológie, Wolfrám prírode neškodí? Takže opatrne s tvrdeniami, ono je to trochu "zaujímavejšie". Ja som nakúpil žiarovky do zásoby a keďže sa preorientovávam (halogénky, úsporky, LED; svetlo a teplo nekombinujem, naviac, žiarovka je pod stropom a teplo stúpa k nemu), aj som to oľutoval.

Agregát na naftu je problém zohnať? Taký najmenší, najlacnejší, kde začína (cenovo, výkonovo)?
fifiju

#18 Příspěvek od fifiju »

LUI0029,prozraď mě prosím,který to konkrétní desulfátor používáš.
LUI0029

#19 Příspěvek od LUI0029 »

Vzhladovo vyzerá takto...
Dostal som ho od kamaráta,ale dost drahá vecička to je...ale ked sa zamyslím nad tým,že pekne pomaličky to vracia kapacitu....tak sa to oplatí...(desulfátuje mi to baterku 48V 700A)
Tento je továrenský...
Používam ho asi od marca
Pred zapojením som mal hustotu elektrolytu úplne v červenom...
po jednom mesiaci bol už na hranici medzi červenou a bielou...
za další mesiac už bol v strede bieleho...
za další na hranici medzi bielou a zelenou...
no a teraz je už pomaličky v zelenom....
takže pracuje to síce pomaly,ale to ma nezaujíma....hlavne že to funguje.....

Potom mám ešte dalšiu,tá je z tejto stránky http://wiki.mypower.cz/desulfator
Táto je ale na 12V....že ako funguje,zatial neviem povedat...mám to pripojené len nejaký týždeň....
Přílohy
Desulfator.JPG
(66.46 KiB) Staženo 134 x
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“