Fiat Brava, schéma stahování předních oken

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
bastlir40

Fiat Brava, schéma stahování předních oken

#1 Příspěvek od bastlir40 »

Zdravím všechny. Nemáte prosím někdo schéma zapojení stahování předních oken? Na netu jsem sehnal schéma,kde od řidiče jdou dráty ze dvou přepínačů do řídící jednotky a od spolujezdce z jednoho přepínače. Nikde se mi nedaří sehnat náhradní přepínače a tak jsem se rozhodl,že bych využil jiné a udělal si to po svém. Netuším však, jaký proud přes přepínače teče, zda je to jen několik set mA pro řídící jednotku a nebo to je několik Ampér přímo do motoru. Díky za rady a pomoc.
Zdraví vás Mirek

www.mojeelektro.xf.cz
GeorgeB
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od GeorgeB »

Vcelku málo informací. Nějaké schéma jsem našel - viz. email. KDyby to nebylo ono, tak je potřeba vědět rok, raději i motorizaci, počet el. stahovacích oken a kolik vede kabelů z ovladače u řidiče.
bastlir40

#3 Příspěvek od bastlir40 »

GeorgeB píše:Vcelku málo informací. Nějaké schéma jsem našel - viz. email. KDyby to nebylo ono, tak je potřeba vědět rok, raději i motorizaci, počet el. stahovacích oken a kolik vede kabelů z ovladače u řidiče.

Jedná se o rok výroby 2000. Ovládání oken je pouze u řidiče a spolujezdce. Motor je 1.6V . Tlačítka na ovládání jsou připojena do řídící jednotky a z ní pak vedou dráty k motorům. U řidiče je z jednoho tlačítka vyvedeno 5 vodičů, z druhého pouze 4 stejně jako u spolujezdce. Za schéma mockrát děkuji. velmi mi pomohlo. Alespoň sem zjistil jak to uvnitř je zapojené a v nejhorším případě použiji nějaké přepínače a vyrobím náhradu. Ještě jednou mockrát děkuji za velkou pomoc. :agree:
Zdraví vás Mirek

www.mojeelektro.xf.cz
frantajetel11

#4 Příspěvek od frantajetel11 »

Tady máš ještě jedno schéma. Je to sice Lancia, ale jelikož Marea, Bravo, Brava je nemlich to samý, tak si troufnu tvrdit, že to bude minimálně hodně podobný :wink:
Přílohy
okna.png
(70.16 KiB) Staženo 399 x
bastlir40

#5 Příspěvek od bastlir40 »

frantajetel11 děkuju mockrát za schéma. Je to hodně podobné a v přepínačích jsou také použité smd ledky. Teď už se to dá snadno rozkreslit jak spínače přepínají. Oba jste mi moc pomohli. Mockrát děkuju.
Zdraví vás Mirek

www.mojeelektro.xf.cz
frantajetel11

#6 Příspěvek od frantajetel11 »

Ty ledky jsou stejně jenom podsvícení, ty tě kvůli funkci nemusej vůbec zajímat :wink: Ale pokud tam dáš nějaký podsvícený tlačítka, tak potom jo...
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“