DT-9989 multimetr a osciloskop z GM elektronik
Moderátor: Moderátoři
DT-9989 multimetr a osciloskop z GM elektronik
Přes všechny tyto nedostatky bych stále přístroj doporučoval ke koupi, protože přesnost měření a stabilita zobrazení multimetru je víc, jak výborná. Osciloskop nelze brát vůbec vážně. Ozdoba. Ale je jedno velké ALE!!! A to je to, proč píši do fóra. Představte si, že v jedné sérii dodávky přístrojů do GM (a já, napotvoru, jsem zrovna koupil přístroj z této série) je v přloženém CD s programem pro použití s PC nahrán pořádný vir - trojský kůň. Počítač se mohl zbláznit (jeho ochrany), když jsem chtěl program nahrát. Ale to není vše. Když jsem tuto skutečnost reklamoval v GM, tak mě řekli, že se omlouvají a že mě e-mailem pošlou nový program. Že u nich na prodejně mají dobré CD. No a to je naposled, co jsem měl možnost hovořit o tomto problému s GM. Od této doby hraje GM "mrtvého brouka" a už se tam nemohu ani dovolat!!!
Proto se obracím na kolegy z oboru, abyh touto cestou poprosil někoho, kdo také tento přístroj vlastní a to z důvodu výměny zkušeností s tímto přístrojem (např. jak přenést data z paměti přístroje do PC k dalšímu zpracování atd., atd.) a hlavně, kdo by byl ochoten mě poslat finkční software k tomuto přístroji - pokud měl to štěstí a má jej bez virů.
Čekám na pomoc od kolegů, protože z GM to asi nebude.
Prosím o odpověď na e-mail: daxs@seznam.cz Dík, Standa[/b]
Je možné, že to není nic zásadního, prostě jenom "číský" způsob přístupu k disku. Někdy ty AV mají poněkud svéráznou představu o fungování.
Mě například AV od Microsoftu reaguje "výstrahou" na záplatu vydanou Microsoftem. Zrovna tak legračně se chová i AVG.
Navíc pokud je to jenom soubor, který není podstatný pro funkci toho SW tak asi nebude problém se ho zbavit.
A jednání přímo s prodejcem GM-elektronik je zatím "na mrtvém bodě". Na prodejně mě řekli, že nic kopírovat nesmí a v Praze se mě sice slušně omluvili a slíbili, že program mě ihned pošlou, ale je to již 14 dní a teď raději ani nezvednou telefón. Tak proto hledám někoho, kdo tento přístroj má a pak se jistě domluvím na operaci okopírování a zaslání třeba e-mailem, což je tak práce na 10 minut. Ten můj známý odborník mě také řekl, že když nepochodím, tak že je prý schopen "odvirovat" i ten program na tom CD, ale zatím to nechce udělat, protože je v tom určité riziko pro jeho vlastní počítač. Tomu však nerozumím. Děkuji.
Děkuji za odpověď a nechci zneužívat tento portál, ale přesto vyslovím svou prosbu. Usuzuji, že se vyznáte v počítačích a tak bych Vás chtěl poprosit, kdyby bylo nejhůř, nemohl bych s Vámi osobně pohovořit o problému? Jsem také z Brna a osobní kontak je jistě lepší. Ale to je jen prosba pro poslední případ. Nezlobte se a děkuji. Standa.
Pokud ti někdo poradil, že máš vypnout ochrany a nainstalovat soubory z infikovaného media tak je to nesvéprávný kokot.
Pokud jsi to skutečně udělal, máš infikovaný PC. Vzhledem k tomu, že výše uvedený Trojan se v systému chová poměrně agresivně, je změněn registr, jsou změněny některé knihovny a je změněn soubor explorer.exe. Suma sumárum, docela dost práce se toho zbavit.