transformátor a násobič z TESLY

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
wh1sp3r

transformátor a násobič z TESLY

#1 Příspěvek od wh1sp3r »

Mám tu starej násobič a transformátor ze staré TESLY televize, ale nevím, jak ho zapojit .. generátor mám :) minulý transformátor sem prostřelil :D tenhle je asi nejstarší ...

Obrázek

Označení násobiče je TPN-11/10 ... koukal sem, že se ještě prodává :)
Transformátor na sobě má 6 PK 600 62 a na magnetu je ještě DN nebo 6 nebo 5 PN 350 35

kdybyste o něčem věděli, dejte mě prosím vědět, děkuju :) jo, a taky jak pak k němu připojit ten názobič, nevím kde je zem u toho :) jestli D nebo A nebo Uf ... ten transformátor má 14 vývodů ..
wh1sp3r

#2 Příspěvek od wh1sp3r »

zjistil sem, že je to z TELEVIZE TESLA C110
http://www.kacha.cz/soubory/tesla_C110.zip zde je schéma .. už vím, kde je výstup, to je v poho .. ale tedka mám z generátoru ZEM, 12V a 12V impulzy ... kam to zapojit .... zem asi na zem VN cívky . .že .. ale kam to ostatní :)
MetalGod

#3 Příspěvek od MetalGod »

Prosimtě, co s tím chceš dělat?!
Ti to ještě dá tak solidní ránu, že se z toho pos*reš!
Si kup levnější plazmovou kouli (koupil jsem u ťamanů za 120 peněz :D ) a tam zdroj VN je a nemusíš nic řešit!
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
meno

#4 Příspěvek od meno »

Ja som na konštrukciu VN zdroja použil VN trafk z ČB Teslackej telky. Pôvodný primár som odstránil a navinul tam asi 15 závitov. Sekundár som nechal. Budiaci obvod som si navrhol sám z 555 , MH7474 , MOSFET + nejaké drobnosti (Stabilizátory,KF503,R,C ....) Schému som kedysi umiestnil na Upload ale momentálne nefunguje (ak uvedieš email tak ti to môžem poslať). Trafo som budil 12V frekvencia bola nastaviteľná. Fungovalo to perfektne i ako plazma guľa.

:D :D :D
wh1sp3r(v práci)

#5 Příspěvek od wh1sp3r(v práci) »

to já vím .. dělal sem oblouk ve vysoké frekvenci na 15 cm :) skoro ve vakuu .. použil sem k tomu obrosvkou stříkačku plastovou :o) akorád pak se to udusilo ozonem .. asi ... a prdlo to v trafu :( tohle trafo sem sehnal ze staré telky co se válela u paneláku na louce :D tak sem si ji vzal ... alespon sem uklidil trávník a jako bonus sem dostal trafo :D vem te si ze mě příklad :D
MetalGod

#6 Příspěvek od MetalGod »

Jéžiš, já takhle "uklízím" furt.
A to, cos udělal v tý buchně, tak to mělo k vakuu pěkně daleko.
Ozónem se to neudusilo, tos spíš přepálil některý vinutí trafa.
Pěkný pokusy se daj dělat s obyčejnou autocívkou.
Hodně jsem k tomu používal ze šestivoltovýho tráboše, bohužel jsem si neuvědomil, že to má primár z hliníku :cry:
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Odpovědět

Zpět na „Poradna“