Jak spolehlivě vyhnat myši

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
bastliar

#61 Příspěvek od bastliar »

Vzduchovka Gamo Viper Max cal.6,35mm
:arrow: http://www.colosus.cz/zbrane/vzduchovka ... al-6-35mm/

Vzduchovky GUNPOWER so zásobnikom stlačeného plynu, kalibru 4,5 a 5,5 mm s integrovaným al. doplniteľným tlmičom hluku
:arrow: http://www.pazba.sk/pazba/eshop/30-1-Vz ... chovky-PCP
no_-_name

#62 Příspěvek od no_-_name »

Lukas-Peca píše:Co ty myši vede k tomu, aby rozkousaly nestravitelnou gumu a měď?

jsou zvědavý a zkoušej. Sežraly nám knoty od čajovejch svíček, hlavně ty opálený. A taky zubní patu, sprchový gel... všechno prokousaný a ochutnaný :)
~Nestavte se mi na odpor! - Georg Simon Ohm ~
helios

#63 Příspěvek od helios »

no_-_name píše:ten olej můžu potvrdit, na chalupě se půl roku zapomněla flaška rostlinného oleje. a ty potvory (bůhví jak se udržely na láhvi) prokousaly víčko a uvnitř se utopily, bylo jich tam 6. A zrovna pěkně naložený :D

Mohol si si na chalupe rovno založiť MausOleum. :D
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Otkundes

#64 Příspěvek od Otkundes »

Vzpomínám, před lety jsem řešil problém s nezvanými nájemníky na půdě též. Našel jsem díru odkud myši vylézaly. Tak jsem jim vyrobil speciální elektrickou pastičku: na podlahu před díru jsem napínáčkama připevnil kus alobalu. Asi 1 cm nad ním natáhl měděný drát a za něj položil kousek chleba. Na alobal a drát jsem připojil anodové trafo 2x350V a primár chránil žárovkou v sérii, aby myšky dobře na chleba viděly.
Netrvalo dlouho a po domě se začal šířit zápach - tři myšky byly popraveny a pálily se jim packy...
milan222

#65 Příspěvek od milan222 »

Otkundes píše:Vzpomínám, před lety jsem řešil problém s nezvanými nájemníky na půdě též.... Na alobal a drát jsem připojil anodové trafo 2x350V a primár chránil žárovkou v sérii

hele neinspiroval jsi se u mne?
mě to funguje stále... na potkany. mám trafák z ustředny, v sérii vanu 100W co bliká ze stodoly na barák. a už máme králíky všechny. loni to bylo co den, to několik kusů pryč. nic nefungovalo. vše selhalo, než já tvrdej zastánce elektriky vykoumal plán... 230 ani dvě fáze nezabíjelo. tak rovnou 950V :twisted: :twisted:
http://www.youtube.com/watch?v=PkVe-9dB2IE
a z ksichtbuku kam sem nahrál fotky ulovku sem ještě stáhnul toto:
http://amperak.rajce.idnes.cz/past_na_krysy
bez elektronek se neobejdu!
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
bastliar

#66 Příspěvek od bastliar »

To by mohlo fungovať aj na slímakov bez ulity, nepochybne by stačilo relatívne nízke napätie, aby ich to len odradilo od prelezenia.
Otkundes

#67 Příspěvek od Otkundes »

Pro milan222:
Neinspiroval, nemohl. Někdy koncem 80-tých let, jsem v rádiu slyšel, že červotoči neradi hlasitou rockovou hudbu. Zvláště pak nízké tóny, kdy se dřevěné konstrukce chvějí. Naproti tomu, prý rádi nalezou do tvrdého chleba. Pak je prý dobré ten chleba spálit i s červotočem. Tak jsem si na půdu rozložil několik kusů suchého chleba - a zapoměl. Až mě v noci začal budit podezřelý šramot, jehož původcem však nebyl červotoč. A dále to již znáte. To bylo zhruba před dvaceti lety a od té doby mám klid. Patentováno to nemám, na duševní vlastnictví se nehraji, své odzkoušené řešení jsem nabídl pro inspiraci. :D
jarda
Zablokován
Zablokován

#68 Příspěvek od jarda »

Jen tak mimochodem, s takovým nickem se dá debatovat o duševním vlastnictví? Na odborném fóře?
Otkundes

#69 Příspěvek od Otkundes »

Pro jarda:
Záleží jen na Vás, zda budete na odborném fóru s někým debatovat. Máte-li co říci k tématu vlákna, rád si Váš postřeh, zkušenost, informaci... přečtu.
jarda
Zablokován
Zablokován

#70 Příspěvek od jarda »

Pakliže si člověk neváží sám sebe a sám se tak pojmenuje... a je mi to jedno. I starý blbec byl mladým blbcem, obecné, mimo obor... a jsou vaše příspěvky k věci, elektronky ovládám. Dejte své jméno - Adam, Karel, Pavel, Petr...
Otkundes

#71 Příspěvek od Otkundes »

Pro "jarda"
Tématem tohoto vlákna je "Jak spolehlivě vyhnat myši", nikoliv diskuse o přihlašovacích jménech k serveru. Zatím jste k tématu tohoto vlákna nikterak nepřispěl. Když už tedy ty elektronky tak ovládáte, nechcete se raději zamyslet nad problematikou ochrany majetku a lidských obydlí před drobnými hlodavci? Pro všechny účastníky tohoto fóra to bude jistě větším přínosem, než Vaše laciné moralizování.
fredis

#72 Příspěvek od fredis »

A snad v nějakém vlákně konkrétně k problému přispěl? Jen bláboly o ničem. Asi chce mít hodně příspěvků o ....ě :cry:
p32

#73 Příspěvek od p32 »

Já se ale opravdu divím, jak se někdo s takovým nickem jako je Jarda (malý Jarda, Jarda ho má malý) může objevit na fóru, když nemá ani kousek IQ k tomu, aby něco napsal k tématu. :lol: :lol: :lol:
konosuke

#74 Příspěvek od konosuke »

pěkná vzduchna zn.Daisy, vypadá jak kopie winčestrovy opakovačky známé z westernů no a střílí ocelové kuličky Φ4.5 mm takže bezolovnatá ekologická
https://www.balistas.cz/vzduchovka-dais ... 1938+4,5mm
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
hafca

#75 Příspěvek od hafca »

Při energii 7,5 J budeš muset tu myš požádat aby přišla blíž a postála. :D
Ocelové kuličky a tahle flinta, to je tak na pár metrů do plechovek od piva. Kuličky na nic jiného nejsou.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“