Hrniec so zvláštnou úpravou

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Duvsan

Hrniec so zvláštnou úpravou

#1 Příspěvek od Duvsan »

Toto nemá s elektrom nič spoločné, ale predpokladám, že elektrikári majú trochu prehľad i o iných oboroch. Neviem, kde sa to popýtať, ani čo zadať do Googlu, tak by mi to zabralo dosť času. Možno niekto pozná odpoveď a tú prácu mi ušetrí.
Ide o to, že si mama na nejakej prezentácii kúpila hrniec, ktorý bol predaný so špeciálnou utierkou a bola poučená, že ho smie utierať len ňou a zľahka. Pani trochu poznáme, má nabiflené, čo má povedať a ak ju dostaneme mimo, znervóznie. Ja by som jej to nedaroval, ale mama nechcela byť zlá. Zaujíma ma, čo je to za hrniec, keď naň nemôžem použiť ani obyčajnú hubku a či sa mu dá veriť z hľadiska hygieny pripravenej potraviny.
Vopred dík
kovar

#2 Příspěvek od kovar »

Já bych řekl že je ten hrnec ze zlata :)
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
Vogon

#3 Příspěvek od Vogon »

Nerez a mikrovlákno?
Duvsan

#4 Příspěvek od Duvsan »

Ešte doplním, je čierny a nechytá sa naň mastnota. Dúfam, že to nie je podraz s Teflonom. Počul som o riade so žiarovo naneseným Titánom s prímesou Wolfrámu, ale myslím, že ten náš nie je z tých. Viac neviem.
EKKAR

#5 Příspěvek od EKKAR »

Byl jsem (svou vlastní matkou!!!) zavlečen před lety na podobnou předváděčku a bylo nám tam vnucováno nádobí údajně pokryté nitridem titanu jako univerzální supertvrdou a supernepřilnavou vrstvou. Ten nabízený povlak byl černý, na omak "mastný". Prostě klasika PTFE napečený z práškového polotovaru na kov. Nitrid titanu je přitom krystalická látka nikoliv černé, ale ZLATAVÉ barvy - používá se v průmyslu poměrně často, na jeho použití na nádobí ale vzhledem k jeho křehkosti nemůže být ani pomyšlení. Ani jedno nabiflovaný frikulín s červenou kravatou zcela zjevně nevěděl - nebo mu "nebylo dáno". Hlasitým uvedením těchto v omyl uvádějících tvrzení na pravou míru jsem mu celou předváděčku poslal do kopru a moc nechybělo, abych poslal do (_!_) i jeho samého, když se pokoušel mé matce "vyšperkovat" kuchyň oním nabízeným šmejdem...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Duvsan

#6 Příspěvek od Duvsan »

Hodil jsem to do Googlu a zjistil jsem, že je to Polytetrafluretylen (Teflon) a taky že je bílý. Proč jsou pánve černé a jak je možné je používat na sporáku (cca 400°C), když tam se už teflon rozkládá? Jíme jed?
Hydrawerk

#7 Příspěvek od Hydrawerk »

Na sporáku při smažení dosáhneš teploty nejvýše cca 200°C, ne? Jinak byl dobrej nápad dělat matce doprovod... Ta moje šla na podobnou akci sama a odnesla si jakýsi zk*****ý hrnec za 4000 Kč... Někdy před rokem 2000. Pro pobavení doporučuji známý web http://www.zepter.cz/:pako: :pako: :breakdance: Nejvíc legrační je komínkový systém. Značná :ignore: je i toto za 119900 Kč: http://www.zepter.cz/MainMenu/Products/ ... tron2.aspx
Cena tady dole: http://country.zepter.com/eshop2-cz.php?m=73
A vysvětlení: zde nebo tu:Zpravodaj-3-2004.pdf na str. 4. Z celýho Zepteru jde hrůza a strach... http://www.zepter.cz/MainMenu/ZepterWor ... #Factories
kejki

#8 Příspěvek od kejki »

Z Teflonu se uvolňují svinstva při 250, jenže to už čoudí tuk, takže tam se většinou nedostaneme. Papoušci jsou na to citliví a remoska díky horkému víku dokáže dosáhnout vyšší teplotu. Takže papoušci novou remosku s teflonem nemusejí přežít.
Navíc při přehřátí ztratí teflon nepřilnavé vlastnosti, proto nezahřívat naprázdno a neodbíhat na pokec se sousedkou.

A ta utěrka - pokud by člověk běžným teflonem zacházel v rukavičkách, vydrží mnohem déle, takže asi prodejce chce, aby ten šunt přežil záruku.
helios

#9 Příspěvek od helios »

Títo "svedkovia Zepterovi" sú pekne mazané :ignore: , pred dvoma týždňami namotávali moju polovičku na produkty zdravej výživy a keď tam prišla, namiesto vitamínov jej vnucovali tieto divotvorné hrnce za neuveriteľnú cenu: 7€ hneď a potom na mesačné splátky, spolu to vychádzalo na vyše 1000€ za sadu hrncov.
Chvalabohu moja polovička sa namotať nedá, ale mnohí tomu ich verklíkovaniu podľahnú. Sú to predražení podvodníci, preto som ich nazval "svedkovia Zepterovi"
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
p32

#10 Příspěvek od p32 »

Duvsane, koukám že matky máme na toto asi všichni stejně "blbé" :wink:
Jinak na těch hrncích může být jen smalt, teflon nebo titan.
Smalt určitě poznáš, titan otestuješ, že do něho vrazíš jedno rozbité vejce (volské oko) a necháš nahřívat s pokličkou na slabém plynu a samozřejmě bez oleje - u teflonu se ti přilepí. To je jen hrubý návod, jak se v tom vyznat. V titanových hrncích se olej nepoužívá a ani nemusí používat, v teflonových prostě musí.
Zkus sem dát jestě odkaz na typy těch hrnců, jinak se může jen hádat.
Andrea

#11 Příspěvek od Andrea »

To je nějaký divný, já mám pánve s teflonem (tefal) a nic se na nich nelepí ani bez oleje.
Hydrawerk

#12 Příspěvek od Hydrawerk »

helios píše:Títo "svedkovia Zepterovi" sú pekne mazané :ignore:

Dále doporučujeme poj***ný parní čistič. :lol: :lol:
p32

#13 Příspěvek od p32 »

Andrea píše:To je nějaký divný, já mám pánve s teflonem (tefal) a nic se na nich nelepí ani bez oleje.

Jo a my máme dvě pánve s teflonem a přilepí se tam všecko, musíš to oddělávat tou plackou pro teflonové pánve. V pánvi s titanem není problém a v hrnci také ne. A v nerez pánvi se dělá na oleji a lepí se to asi nejvíc.
lucky62

#14 Příspěvek od lucky62 »

Haničko...a ze všeho nejvíc se mi líbí ta vaše pánev... :-) (Rudolf Hrušínský...)
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od jezevec »

p32 píše:Jo a my máme dvě pánve s teflonem a přilepí se tam všecko...

Aušusový nebo poškrábaný teflon.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“