Nokia 2730- copak se jí asi přihodilo?

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Michal22

Nokia 2730- copak se jí asi přihodilo?

#1 Příspěvek od Michal22 »

Známá mi přinesla tento telefon, že je její máti, že z ničeho nic přestal fungovat. Měl jsem nějaké tušení, tak jsem ji kuchnul a co nevidím (viz obrázek).
Dám to jako hádanku- co myslíte že způsobilo toto poškození? (fotku jsem lokálně upravil, aby poškození bylo více vidět- proto ty rozdíly v jasu)
Přílohy
2730.jpg
(131.29 KiB) Staženo 282 x
KUBO

#2 Příspěvek od KUBO »

žeby blesk do anteny?
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Michal22

#3 Příspěvek od Michal22 »

KUBO- mírně přihořívá (připomínám, že ty kroužky nahoře ukazují na oblast BT antény).
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

Mikrovlnka?
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Michal22

#5 Příspěvek od Michal22 »

EKKAR- ano, vyhráváš první cenu :D
Jen mě zaujmulo to, že telefon nikdy nebyl v mikrovlnce, pouze každý den ležel na ní.
Pravděpodobně se jedná o nějaký ne moc dobře navržený typ, kdy magnetron dokáže vyzářit dost i do okolí.
Tak nakonec moje doporučení- telefony vždy co nejdál od mikrovlnky...
EKKAR

#6 Příspěvek od EKKAR »

Inspirací mi byl vzhled Alobalu, pokud se použije na "vaření" v mikrovlnce a nedostatečně se k sobě stlačí jeho okraje = nevznikne dobré vodivé spojení, nebo pokud se tlakem páry zevnitř balíčku jeho okraje mírně rozevřou... Vznikne jiskření a pokud je v Alobalu přítomen tuk, může dojít až k jeho zahoření a následnému požáru mikrovlnky.

Pro lidi, co by mi chtěli nadávat, že do mikrovlnky nepatří nic kovového uvedu, že existují mikrovlnky, do kterých JE MOŽNO použít určité kovové nádobí nebo například grilovací mřížku - u těchto kovových předmětů je ale základní podmínkou co nejlepší vodivé spojení všech částí, aby se v kovu naindukované Foucaultovy vířivé proudy mohly vyzkratovat a sloužit k ohřevu...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Michal22

#7 Příspěvek od Michal22 »

EKKAR- osobně jsem asi hodně opatrný, vždy se dívám zda nedávám do mikrovlnky něco kovového, asi bych neměl tu odvahu zkoušet alobal 8O
Jinak telefony z mikrovlnky jsem potkal už několikrát (většinou se takhle lidi snaží "zachránit" mobil, do kterého se dostala nějaká tekutina- jak to dopadá asi nemusím vysvětlovat). Mě hlavně zaujmulo to, že údajně tohle vzniklo při odkládání telefonu na mikrovlnku.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od ZdenekHQ »

Souhlas s EKKAREM, ohřát něco na kousku alobalu není problém, nevadí vršek od piva a dokonce ani některý lžičky. Trošku jsem tu naši mikrovlnu kdysi trápil a nechá si líbit docela dost. Hlavně nesmí při otáčení ten kov škrtat o případný kovový vnitřek.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“