Pračka Miele přední plnění, padá chránič

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
vladanek

Pračka Miele přední plnění, padá chránič

#1 Příspěvek od vladanek »

Pračka v koupelně zapojena přes proud.chránič.Proudový chránič začal vypadávat tak jsem se na něj podíval a on měl nulový vodič jen volně zasunutý ve svorce.Tak jsem jej utáhl a pračka 4x vyprala v pohodě.Včera ale po půl hodině zase vyhodila chránič.Když jsem jej nahodil tak po třech sekundách vypnul (5x vypnul),když jsem vytáhl kabel ze zásuvky tak zůstal zapnutý ale po zastrčení zas vypnul.Pračka je ale vypnutá.Prosím o radu kde je závada.Ještě doplním že z chrániče to jde ještě přes 15A jistič a ten nevypadne.CHránič je 25A.Děkuji
procesor

#2 Příspěvek od procesor »

Tak do tej zásuvky zapoj napr. varnú kanvicu (alebo iný spotrebič so zapojeným vodičom PE-kolík). Ak to pôjde OK bude blbá práčka. Často zhrdzavené vyhrievacie teleso, zlý vstupný filter, alebo inde preniká prúd do PE vodiča.
(Tie prúdové tiež nebývajú moc spoľahlivé zariadenia. Častou aktiváciou sa odfajčí aretácia v pracovnej polohe)
vladanek

#3 Příspěvek od vladanek »

Pračka je ale po vypadnutém chrániči vypnutá,kam až jde proud,jenom k vypinači ?
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

No však právě . Volný vodič v chrániči ho může leda tepelně poškodit , když jaksi neteče nic jedním drátem nepoteče nic ni druhým . :D
keemo

#5 Příspěvek od keemo »

Napada ma odrusovaci kondenzator na vstupe do pracky. Ten je este pred vypinacom.
vladanek

#6 Příspěvek od vladanek »

Podívám se na něj.
vladanek

#7 Příspěvek od vladanek »

Tak jsem do zásuvky dal konvici pak žehličku a chránič nevypadl.Ba ani ted když tam strčím pračku a zapnu.Ale po 45 min.praní vypadne.Nenateče tam někam voda ?Pračka je na špatném místě a jen tak se nevysune.Zkusíme v sobotu.
keemo

#8 Příspěvek od keemo »

Mozny zvod ohrievacieho telesa na kostru.
vladanek

#9 Příspěvek od vladanek »

Tak jsem to vzdal,pračku nelze rozdělat.Děkuji za rady,bude prát v zásuvce bez chrániče.
vasekpetr1

#10 Příspěvek od vasekpetr1 »

Jen si zahrávej!!! Ten chránič je použitý jen tak ze srandy! Nemáš trochu obavu o své okolí, až si sáhne na probíjející pračku? Spoléhat na vybavení jističe, až se objeví napětí na plechu kostry, na to bych neměl žaludek. Zvláště když píšeš o povolených nulových vodičích. To je takový probém se do té pračky dostat? Jestli ano, tak zavčas volej odborníka. Já osobně bych se přikláněl k tomu svodu na topném tělese, ale může to být cokoli. Mám pračku Fagor a ta má na zadní straně 2 šrouby, které drží boční kryt. Přední část se vysune ze zobáčků na předním díle a jsem u boku pračky, kde je všechno schováno. Ale pokud se na to necítíš, tak dej vydělat servisákovi - vyplatí se to.
Edit - teď jsem si všiml, že píšeš o předním plnění. Tam je rozhodující sundat horní dekl (vzadu nahoře 2 šrouby a opatrně zvedat a tlačit dopředu) a od něj se dostaneš na šrouby bočních a zadního plechu.
maley34

#11 Příspěvek od maley34 »

zdravím

Mohu se zeptat co je to za typ,(nebo alespon produktovou řadu? Bez něj vám nebudu moci přesně poradit

Jinak asi by mělo stačit sundat horní stěnu pomocí dvou šroubů po bocích a dále sundat pravou bočnici přístroje pak by jste se měl dostat k filtračnímu členu a výhledu na agregát při vypnutém přístroji zkontrolujte dotlačení všech konektorů nulového vodiče. Pokud se problém nevyřeší kontaktujte odborný servis.
Eleman

#12 Příspěvek od Eleman »

:roll: Rok staré vlákno. Pochybuji, že to majitel ještě "nevyřešil"
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“