Analogový osciloskop ATTEN AT7016, zkušenosti?

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
hafca

Analogový osciloskop ATTEN AT7016, zkušenosti?

#1 Příspěvek od hafca »

Chci si koupit obyčejný NF osciloskop a jsem limitován jeho hloubkou, místo něj mám max. 35cm.
Má někdo zkušenost s touhle značkou ATTEN-AT7016? Stejný typ jsem viděl s různým označením a neméně různou cenou, hlavně ale vyšší.
Našel jsem ještě verzi na placato DIGIMESS - HUC70-01 MO10 - GERMAN VERSION, ale vnitřek bude asi stejný.
Má vůbec cenu se v tomhle segmentu koukat po nějaké značce, když je to všechno nejspíš made in China?
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Hydrawerk

#2 Příspěvek od Hydrawerk »

hafca

#3 Příspěvek od hafca »

Taky jsem na takové koukal, ale potřebuji ho jen občas. A na to co dělám mi digitály přijdou jako zbytečný luxus, jak funkcemi, tak cenou.
mtajovsky

#4 Příspěvek od mtajovsky »

Doporučoval bych si to nejprve někde vyzkoušet. Jeden podobný (tahle kategorie jsou všechny na jedno brdo) jsem měl chvíli na hraní a do vstupu pronikalo nějaké rušení - asi od jeho invertorového zdroje vn. Už při citlivosti 10 mV/dílek to bylo dost znát. Starý ruský, postavený hned vedle a zapojený do stejné zásuvky, ten problém neměl.
hafca

#5 Příspěvek od hafca »

To je docela problém, poblíž ho nikdo nenabízí. Ale kdyby bylo nejhůř, dal by se do 14ti dnů vrátit.
nobis

#6 Příspěvek od nobis »

Digimess je anglická firma (údajně i výroba) a MO10 je kopie novějšího modelu Grundig MO10.
Davidus
Zablokován
Zablokován

#7 Příspěvek od Davidus »

měla by být, i podle Farnellu,

@hafca, když už nechceš digitál, tak bych šel do toho druhého "DIGIMESS - HUC70-01 MO10"
ten první osciloskop mi přijde hodně povědomý, prodává se pod více značkami a byly s ním problémy, pronikání rušení, DC offset a podobně
Hydrawerk

#8 Příspěvek od Hydrawerk »

Raději si kup nějaký plnohodnotný osciloskop... Třeba http://www.tme.eu/cz/details/os-mos620c ... mos-620c/#
Nebo co nějaký bazarový analogový? http://www.elexbrno.cz/detail.php?proId=37&secId=113 Kolik chceš za něho dát peněz? A mrkni se na tohle vlákno.
hafca

#9 Příspěvek od hafca »

Tady jsem prošel snad všechno kde byla zmínka o osciloskopu. Ale prozraď mi jednu fintu k tomu "plnohodnotnému". Jak dám 45cm hluboký osciloskop na místo, kde je jen 35cm? :wink:

Davidus
Ten DIGIMESS se mi líbí víc, ale je otázka, jak to zaplatit. Mám pocit, že akceptují jen platby kartou a takovou nemám. Budu to muset ještě nějak propátrat.
Vogon

#10 Příspěvek od Vogon »

Snadno.
Vzadu ho přivážeš a vpředu vystrčíš.
Přílohy
BM.JPG
(133.52 KiB) Staženo 169 x
hafca

#11 Příspěvek od hafca »

To bych u toho musel ležet :lol: Ale vážně, zkušel jsem to s krabicovým modelem a prostě to nejde. :cry:
Hydrawerk

#12 Příspěvek od Hydrawerk »

No tak pokud chceš osciloskop, který zabere málo místa, tak doporučuju nějaký digitální.
Davidus
Zablokován
Zablokován

#13 Příspěvek od Davidus »

@hafca z Farnellu můžeš objednat na dobírku pomocí ROTHSWARE, jen jim napíšeš co chceš a přijde ti dobírka
hafca

#14 Příspěvek od hafca »

Už jsem to taky našel. Navíc mi na můj dotaz odepsali, že se dá platit i k nim na účet. Musí se na to použít volba "Obchodní účet", do obou polí 'Číslo účtu' a 'Zákaznické číslo' vepsat "Proforma". Pak přijde zálohová faktura a po zaplacení už jede zboží domů
Jediný "problém" je minimální výše objednávky. Ta musí být minimálně 1500,- a nevím jestli to berou bez DPH nebo s ním. Ale soudě podle uváděných cen, bude to bez DPH.
Třeba se tohle info bude někomu hodit, i když se to nehodí pro kusovky.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“