Zásuvka na kabel pro dvoudrát prodlužovačku 230

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

Zásuvka na kabel pro dvoudrát prodlužovačku 230

#1 Příspěvek od BOBOBO »

Viděli jste někde v nabídce prodeje samostatně zásuvku na kabel pro dvoudrát prodlužovačku 230 dle zamčeného vlákna ?
Přílohy
zásuvka dvoudrát.JPG
(2.94 KiB) Staženo 153 x
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Tuhle kulatou jsem ještě neviděl, klasická podélná se vyrábí. Kupoval jsem ji v Hornbachu, ale určitě bude i jinde.
BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

Joo , tu plochou mi také nabízeli , ale už je opravdu dost spotřebičů s kulatým blokem s výřezy a tam není jiné cesty než výše .
medulin

#4 Příspěvek od medulin »

Viděl a už mne to i pořádně na mokré trávě v mokrých botách zkopalo, protože tam nějaký 🤐 dal rozdvojku která přehazuje fázi a potom ještě osvětlení domácí výroby kde byl propojený vodič N s PE. Takže "ochranný" kolík na rozdvojce měl fázi. :evil:
Přišli za mnou s tím že jim to nesvítí. Na první pohled to vypadalo v pořádku, do okamžiku než jsem chytl rozdvojku abych ji vytáhl z prodlužovačky a přeměřil, místo měření jsem skončil na zemi. Měl jsem chuť jim rozkopat prdele, hlavně Čínskému výrobci a 🤐 z OBI kteří to prodávají/prodávali. :evil:
Andrea

#5 Příspěvek od Andrea »

Proč? Problém byl v tom zpraseným osvětlení, ta prodlužovačka je bezpečná i na rozdvojce co přehazuje L a N, obojí jsou pracovní vodiče. A rozdvojka ani nic jiného co má PE do té prodlužovačky zapojit nejde, pokud nějaký 🤐 nevyštípe ty přepážky, ale to už se tu řešilo. :roll:
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Habesan »

Stejně tohle vlákno dopadne stejně jako to minulé. Už jsem se k tomu ani nechtěl připojovat.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Crifodo

#7 Příspěvek od Crifodo »

Lampa se spojeným N a PE při zasunutí do prodlužky nebo do rozdvojky, která přehazuje fázi, ihned vybaví jistič, protože spojí L a PE. Připojení spotřebiče tř. I na prodlužku pro tř. II jde na triko uživatele, za to výrobce nemůže. Spojení N a PE u lampy je ekvivalentní "normálnímu" poruchovému stavu, kdy dojde k spojení L a PE.
radekrd
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od radekrd »

Navíc to, v které dírce má být L a v které N je jen doporučení. Pokud se přehodí, ničemu to neodporuje (minimálně dnes).
rezis

#9 Příspěvek od rezis »

Dnes jsem byl v Tesku. Schválně jsme se šel podívat jestli tam tento výtvor je. A byl. Opravdu pokud bych to nezkoumal koupil bych si to domů a až doma zjistil oč jde. Bylo na ni 2x1mm a max. 6A
Ale na druhou stranu proč ne. :wink:
Internet - metla lidstva
monterjirka

#10 Příspěvek od monterjirka »

radekrd píše:Navíc to, v které dírce má být L a v které N je jen doporučení. Pokud se přehodí, ničemu to neodporuje (minimálně dnes).

ČSN 33 2130, ed.2, ČSN 33 2180, ČSN 33 2000-5-51, ed.3

Jenže všechny jsou určeny pro pevný rozvod, prodlužku to neřeší...
BOBOBO

#11 Příspěvek od BOBOBO »

Ach joo . Můj dvorní automechanik už týden čeká na prodlužku k bazénovému čerpadýlku , které je honěno přes trafo a to má konec do téhle kabelové zásuvky . Už jsem koupil 30m kabelu a namontoval vidlici a potřebuju jen tento bázmek . Tak viděl ho někdo v samostatném prodeji . U nás v okolí včetně Elektramu a Vacka jest nula . Safra
helios

#12 Příspěvek od helios »

Asi ťa nepoteším, prepátral som ebay aj alibabu, nikde tú zásuvku zvlášť nemajú. To, čo ty potrebuješ, sa volá vde cee7 2P socket, ale bez E. Našiel som len hotové predlžovačky.
Zatni zuby, vymeň kábel za trojžilák a urob na konci štandardnú zásuvku. Ako vidno, nie je to nič bežné, skôr jednoúčelové a špeciálne. :?
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Lukas-Peca »

Kup obyčejnou zásuvku s kolíkem, vyvrtej do ní díru a do ní dej šroub jako druhý kolík... Je to sice prasárna, ale podle mě menší než ta origo zásuvka s těma plastovýma přepážkama, které dřív nebo později někdo nutně vylomí.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Habesan »

Očkávám, že existuje předpis, který říká, že kolík, pokud je kovový, musí být uzemněný.

Oddělovací trafo bude mít nejspíš taky nějaký předpis ohledně PE vodiče, třeba to, že s ním smí pracovat pouze osoba znalá.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Hill
Administrátor

#15 Příspěvek od Hill »

Samotnou vidlici ani koncovku na tu dvoužilovou prodlužovačku bys ani neměl sehnat, protože předpis říká, že šňůry určené k připojování spotřebičů s dvojitou izolací se neopravují, ale musí se vyměnit celé. Vidlice i zásuvka či eurokonektor na druhém konci musí být nerozebíratelně spojené se šňůrou.
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“