PICKIT 2 vs. PICKIT 3
Moderátor: Moderátoři
PICKIT 2 vs. PICKIT 3
premyslim, ze bych si koupil programator na uP PIC. Tak jsem hledal na netu co existuje a do oka mi padly tyto dva programatory:
- PICKIT 2
- PICKIT 3
Mohl by mi nekdo ve strucnosti napsat, jaky je mezi nema zasadni rozdil? Mate nekdo zkusenosti s jejich klonama, ktere se prodavaji pres ebay?
Navic jsem nad tim premyslel, nejsem zadnej vyrobce, spise kutil a chtel bych univerzalni programator, ktery bude podporovany primo Microchipem a do budoucna take pouzitelny pro nove uP.
Potom rozhodne PICKIT3.Mám PICKIT2 a teraz som musel kúpiť aj PICKIT3 kvôli novým uP.
PS: PICKIT2 tiež nahráva soft. priamo z MPLABU.
mbrazdil píše:Tak jedine co jsem z toho vycetl, je ze se PICKIT2 pouziva nejaky dodatecny soft pro nahravani hex-aku, kdezto PICKIT3 muze nahravat primo z MPLABu.
Není pravda, Pickitem dvojkou jde jak programovat, tak i odvšivovat přímo v MPLABu. Dnes už ale dvojka nemá smysl - je na programování pomalejší a nepodporuje novější PICy.
Pickit3 doporučuji koupit z ebaye od čínana jako klon - za třetinovou cenu s naprosto schodnou funkčností!
"Představte si to ticho, kdyby lidé říkali jen to, co vědí." K.Čapek
Třeba TI šel cestou dotovaných vývojových destiček pro začátečníky a to se jim myslím v dlouhodobějším měřítku celkem vyplatí.
"Představte si to ticho, kdyby lidé říkali jen to, co vědí." K.Čapek