Tesla color 437 nejde obraz

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
miroja

#16 Příspěvek od miroja »

KV_Skaut píše:... Jinak u te tesli color sem odpojil ty dráty co vedli z toho modulu G a pořád to dělá to samí.

Asi si to neprecital dobre. Ja som Ti radil :...Ak by vytiahol RGB privody k obrazovke a postupne by ich pripajal napriklad cez par kohm odpor na zem...
Ak to skusis, mala by sa obrazovka postupne sfarbovat podla toho, ktoru katodu uzemnis...
Tak si overis, ze obrazovka ma vsetky potrebne napatia (zeravi, ma VN, a Ug2). Ak to bude tak, tma bude preto, ze sa tak rozhodol modul "G". Bud je vadny, alebo nema na vyber, pretoze nema vsetky vstupne napatia a signaly aby pracoval spravne.
MetalGod

#17 Příspěvek od MetalGod »

Když ty RGB dráty vytáhneš z modulu G, tak by to mělo svítit bíle a odpor, ani uzemnění na to nepotřebuješ!
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
KV_Skaut

#18 Příspěvek od KV_Skaut »

Ani po odpojeni RGB se nic nestalo ted přeměřuji podle schématu napětí a také tranzistory na G modulu
lubosv

#19 Příspěvek od lubosv »

ak sa len odpoja draty od katod a neuzemnia sa cez nejaky odpor,tak ostavaju uzavrete a obraz bude tmavy,pretoze neemituju katody ziadne elektrony.treba to uzemnit cez cca 1-4 Kohm a uvidis.vacsinou uvidis ciaru,takze to bude vertikal
miroja

#20 Příspěvek od miroja »

metalgod píše:Když ty RGB dráty vytáhneš z modulu G, tak by to mělo svítit bíle a odpor, ani uzemnění na to nepotřebuješ!

Color 110 je iny ako Color 4xx :wink:
KV_Skaut

#21 Příspěvek od KV_Skaut »

Tak televize půjde na díly nejbližší výrobky které z ní budou postaveny jsou teslův transformátor a regulovatelný zdroj a pak este jiné výrobky všem děkuji za rady a pomoc
meno

#22 Příspěvek od meno »

KV_Skaut píše:Tak televize půjde na díly nejbližší výrobky které z ní budou postaveny jsou teslův transformátor a regulovatelný zdroj a pak este jiné výrobky všem děkuji za rady a pomoc

VN trafo z fareb. TV nieje vhodné na stavbu VN zdroja !!! Tú telku by som sa radšej pokúsil opraviť. Oskúšaj to čo ti radili predtým. Opravy TV niesu síce presne môj odbor ale z skúsil by som vymeniť elity na module G. Staré vyschnuté elity sú dosť častou závadou !!!

:D :D :D
meno

#23 Příspěvek od meno »

Na module G by mohol byť aj odpálený IO MDA3505 ale pravdepodobnejšie tranzistory KF469 a KF423

miroja

#24 Příspěvek od miroja »

Integrac som este nemenil, no tranzistory diody kondiky alebo odpory na G-cku ano. Preco sa vzdavas? Pripajal si tie katody na zem cez odpor? Co sa dialo? Ved tu mas jeden sposob ako sa cosi z elektroniky priucit a ty hned hadzes flintu do zita. Ak ma dobru obrazovky, rozobrat je ho skoda. Ozaj, ako chces suciasky z telkaca pouzit na zdroj ?
KV_Skaut

#25 Příspěvek od KV_Skaut »

Jen jsem si uvědomil že se dneska da kopit televize za pár korun a za pár let se přejde na digitální vysílaní podle mně je hloupost skladovat doma obrovskou krabici kterou si clovek pustí jednou maximalně dvakrát do měsíce je to sice krásný kousek hystorie ale příliž velký :cry: Jinak proč by to trafo nebylo dobrý na VN zdroj podle mne by to takovejch 15kV mohlo dát bez problémů.A do zdroje použiju některé tranzistory pak sem si vyhlídl nekolik chladičů a kondíky.
meno

#26 Příspěvek od meno »

KV_Skaut píše:Jen jsem si uvědomil že se dneska da kopit televize za pár korun a za pár let se přejde na digitální vysílaní podle mně je hloupost skladovat doma obrovskou krabici kterou si clovek pustí jednou maximalně dvakrát do měsíce je to sice krásný kousek hystorie ale příliž velký :cry: Jinak proč by to trafo nebylo dobrý na VN zdroj podle mne by to takovejch 15kV mohlo dát bez problémů.A do zdroje použiju některé tranzistory pak sem si vyhlídl nekolik chladičů a kondíky.

Na VN zdroj sa hodí len trafo s čiernobielej telky !!! A tých pár tranzistorov si môžeš zohnať za pár korún z výpredajov. A staré kondíky niesu nič extra !!! Bolo by škoda tú telku rozobrať !!! Vačšinu súčiastok ako IO by si aj tak asi nevyužil !!!
Pri prechode na digi vysielanie určite nebude nutné vymeniť aj TV najskôr sa budú inštalovať nejaké dekódery (pre celý barák) tak ako sa to robilo keď sa začalo vysielať v IV a V pásme ! (treba počkať) Radšej sa niečo nauč a tú telku skús opraviť ! Prípadne ak sa ti nechce hľadať chybu tak vymeň celý modul G. Použival sa vo viacerých typoch fareb. Tesláckych TV ! (popozeraj sa trochu po okolí možno niečo najdeš !!!)

KV_Skaut

#27 Příspěvek od KV_Skaut »

Uz jsem hledal ale do sberny odpadu mne nechteli pustit ani za flasku rumu a v okoli se nic nevali jinak doma mam tri značně mladší televiztory a bydlim v karlovejch varech tady mame jen AB-X a to je docela drahej obchod obzvlašť pro studenta takze kazda kačka dobrá a to trafo mně de jen o ten ferit vinutí si už navinu sam to by mnělo pak běhat ne?
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“