Plazma LG 42PM3MVA není obraz, zvuk jede

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
milha

Plazma LG 42PM3MVA není obraz, zvuk jede

#1 Příspěvek od milha »

Ahoj pánové! Mám tu plazmu LG 42PM3MVA, která má tmavou obrazovku, jen chvílemi naskakují fleky barevných bodů. Zvuk jede normálně a zdroj dává všechna napětí. Tipl jsem si to na ZSUS modul a v něm vadný HIO. Kromě pojistek jsem nevěděl, co bych na modulu měřil, tak jsem ho rovnou vyndal a sundal HIO s tím, že ho vyměním. Teď mám pocit, že jsem se unáhlil a chtěl bych se přesvědčit, že je ten HIO skutečně vadný. Dá se to nějak zjistit, když už ho mám venku? Nebo může být závada i někde jinde? Poraďte mně prosím. Z plazmama velké zkušenosti nemám. ZSUS je 6871QZH041B a HIO je STK795-811A. Zatím děkuju. Miloš
xxxe

#2 Příspěvek od xxxe »

Změř ho na zkrat.Nebo :

STK795-811A features: (1)self-oscillation type chopper regulator power IC using sanyo’ original IMST substrate; (2)since the input voltage range is wide, no more than one rectifying/smoothing circuit is required to provide a multi-output power supply circuit which also delivers 12V or 24V output; (3)functional trimming is used to set 5V output with high accuracy; (4)cutoff function to cut off output voltage by external signal; (5)contains a transistor for overcurrent protector(foldback characteristic) and possible to set the protection level externally.

Koukni na ten obrázek a změř na zkrat.
Přílohy
stk test.jpg
(21.5 KiB) Staženo 390 x
STK795-.JPG
(57.06 KiB) Staženo 208 x
milha

#3 Příspěvek od milha »

Ahoj! Mezi naznačenými skupinami pinů jsem zkrat nenaměřil. Jen mezi krajní trojicí a protější pěticí přechod (diodu). Jinak nekonečno. Myslíš, že ten HIO bude OK? Poradíš mi co dál?
Díky moc. Miloš
xxxe

#4 Příspěvek od xxxe »

Pokuď ti mezi tím co jsem zakroužkoval nikde nepíská test diod na zkrat tak bude ok.Pojistky na Y-SUS jsou všechny v pořádku?Jsou tam i SMD ne jen ta velká.
milha

#5 Příspěvek od milha »

Pojistky na Y-SUS jsou OK. Myslím, že jsem je našel všechny. Miloš
milha

#6 Příspěvek od milha »

Ahoj! Ten hybrid byl skutečně OK. Nakonec jsem našel 1 vadný elyt na YSUS. Po jeho výměně televizor normálně jede.
Děkuju všem za účast. Miloš
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“