palivové čerpadlo VW Golf III
Moderátor: Moderátoři
palivové čerpadlo VW Golf III
Prověřoval jsem tedy palivové čerpadlo, které se točí, ale po odpojení hadičky ze vstřikovací hlavy palivo z ní neteče. Měl jsem podezření na palivový filtr, ale po odpojení hadiček přímo na čerpadle jsem zjistil, že čerpadlo po zapnutí zapalování čerpá, ale palivo vytéká ven z druhé tedy zpětné trubičky (na čerpadle je to označené šipkami). To mě dost zmátlo a neumím si to vysvětlit. Setkali jste se někdo s něčím podobným? Co je to vůbec za druh motoru, který se v čerpadlech používá - je totiž celý i s napájecími svorkami ponořen v palivu
- Artaban001
A kutilmile - nelituju tě
Hlavně by mě ale teď zajímalo to co jsem psal na začátku, jak je možné že čerpadlo při odojených hadicích čerpá, ale má výtlak na druhém vývodu než by mělo? Je možná taková závada čerpadla vzhledem k jeho mechanické konstrukci (napadla mě porucha nějakých zpětných ventilů uvnitř)?
Čerpadla jsou různá, ale výsledek je ten, že benzín prostě leze přes něj a tam není možnost k zápalu, protože tam není vzduch, ale jen benzín a pokud došel benzín a je tam vzduch, tak zase nemá co hořet.
Zpětná klapka je i nějaká v samotném motorku.
Motorek nejde rozebrat, jen v soustruhu.
Kompletní čerpadlo jsme sehnali nové ale na fábii, po pár úpravách chodilo, jen plovák má jiné parametry.
Po tom co jsem motor rozpíchl tak následovalo konstatování, že už nikdy auto na benzín.