STABO SH 6200, šumová brána při FM
Moderátor: Moderátoři
- metropolitan111
STABO SH 6200, šumová brána při FM
Premeraj detektor za FM demodulátorom, býva tam jedna alebo dve Ge diódy, ak niektorá odišla, môže to spôsobovať nefunkčnosť squelchu.
Prajem veľa trpezlivosti, je tam dosť zlý prístup...
Michal
Poslal som ti schému na mail. Zameraj sa na diódu D22 a okolie.
Chcel som to hodiť sem na upload, ale nefunguje mi prihlásenie. Originál má veľkosť 12Mb, mail ma s takou veľkosťou posiela do
Kvalita nič moc, bolo to scanované z faxu od výrobcu. Nie je vylúčené, že som jeden z mála, čo ju má.
zaky:
v cbradio_host je tiež táto schéma odo mňa.
Edit: hodil som to aj na upload...
Nie je začo.
- metropolitan111
metropolitan111 píše:dostal jsem ručku Stabo SH 6200 r.v.1979. Nejde mi šumová brána při FM modulaci ,při AM funguje úplně normálně
ještě pověz, jestli je při FM squelch stále otevřený, nebo stále zavřený ?
je to dost podstatná informace pro určení závady.
Pokud totiž z toho při FM nic není slyšet, nebude to vada SQ, ale něco úplně jiného !
- metropolitan111
Inak táto stanica mala ešte jedno špecifikum: keď baterky poklesli na cca. 10V, stanica stále v pohode počúvala, ale už nevysielala. Kvôli tomu som do nej pridával malý meráčik napätia.
metropolitan111:
Zameraj sa na tú diódu D22, na katóde by si mal namerať napätie, závislé na sile prijímaného FM signálu. Potom ešte prever R51, R52, SQ poťák RV1 a RV6, čo je vlastne preset SQ. Niekde tam bude najskôr chyba.
Universum BSG-1140
a také DNT HF12/5
akorát mě nebavilo se stále patlat s NiCd a tak je provozuji s 12V gelovkou . . .
jiná verze SH 6100