Autorský svaz nebo seskupení zlodějů?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
keemo

#31 Příspěvek od keemo »

kejki píše:Dotaz na OSA: "Když letí pták a zpívá při tom, je to interpret nebo hudební nosič?"
to si im vazne poslal?:D to bude dva v jednom :D
BIPOLAR

#32 Příspěvek od BIPOLAR »

Není to tak dávno (pár let), co tato zlodějská instituce chtěla výpalné na ZŠ někde na Českolipsku, kde při nějaké oslavě děti zpívali naší hymnu a pár lidových písniček.
Teď si nejsem jistý, ale pokud mi hraje CD v autě, je to veřejná produkce, nebo domácí ?? 8O
Lepší je se zeptat a být hlupákem 5 minut, než se neptat a být hlupákem celý život.
keemo

#33 Příspěvek od keemo »

zalezi od toho ci mas otvorene okna,ci v tom aute este niekto okrem teba sedi,ci je to cudzi clovek alebo rodina :D
p32

#34 Příspěvek od p32 »

Ne, je to trochu jinak. Veřejná produkce je prostě produkce, co se od počátku dělá pro veřejnost. Z toho automaticky vypadává produkce, co je pro uzavřenou společnost. Jestli nějaká soukromá firma tvrdí něco jiného, tak to je mi u pr...e.
Soukromá firma je pro mě partnerem až tehdy, pokud má se mnou sepsanou smlouvu, která může samozřejmě vzniknout i 🤐 samonabonzováním. Ale já nejsem 🤐 a u pokladny chci vždycky strvzenku, s kterou si pak mohu udělat už jen to, co chci.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od ZdenekHQ »

medulin píše:V dnešní době normálka. Například moje žena zpívá ve sboru a skládají se OSA na výpalné a to zpívají dokonce vlastní písně. Od OSA nikdy nic za autorství nedostali, i když natočili několik CD a jedno se dokonce používá v základních školách při hudební východě, takže posluchačů mají dost.

Ano, přesně takto fungují. Znám podobný případ.

Mimochodem, ten limit 10 naslouchajících lidí či kolik už neplatí ?
Naposledy upravil(a) ZdenekHQ dne 09 čer 2012, 16:21, celkem upraveno 1 x.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od ZdenekHQ »

Hmmm, a tohle je pecka. Dobrý voják Švejk by zajásal.

Lze pouštět na diskotékách a v klubech hudbu např. přes notebook? Lze pouštět hudbu ve formátu MP3, hudbu koupenou on-line?

Podle autorského zákona je možné provozovat chráněná hudební díla jen z originálních nosičů či z legálně zakoupených zdrojů (v případě elektronických souborů zakoupených na internetu je třeba doložit doklad o tomto zakoupení). Tedy není možno veřejně provozovat hudební díla z rozmnoženin, a to v jakékoli podobě.

V rámci zkvalitňování služeb zavedl OSA novou licenční smlouvu pro potřeby DJ. Jedná se o licenční smlouvu, která opravňuje uživatele zhotovit si tzv. pracovní či provozní kopie chráněných hudebních děl právě za účelem jejich veřejného provozování, tedy např. na diskotékách, v barech, v restauracích apod.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
p32

#37 Příspěvek od p32 »

Takže tato citace:

"Podle autorského zákona je možné provozovat chráněná hudební díla jen z originálních nosičů či z legálně zakoupených zdrojů (v případě elektronických souborů zakoupených na internetu je třeba doložit doklad o tomto zakoupení). Tedy není možno veřejně provozovat hudební díla z rozmnoženin, a to v jakékoli podobě. "

právnicky znamená, že z NB jako z MP3 či kopií CD nelze provozovat veřejná vystoupení, takže za takovou hudbu nelze také platit autorské poplatky. Tzn., že tam není žádná povinnost pro odvod nějakého výpalného. Asi to bude jen proto, že na těchto nosičích (CD, HDD, Flash paměť) už byl autorský poplatek zaplacen při nákupu !!!
Atlan

#38 Příspěvek od Atlan »

Tak ze zase som cital nejaky clanok sice na pochybnom webe ZOSA chce vyberat 3% z ceny mobilu lebo sa daju robit nahravky kopirovanie hudby a podbne. Zaujimave ze nevybera polatok ze mobil aj foti lebo aj maliarom treba daco dat. A vobec .... ale aspon ma rozosmial jeden prispevok. autor snad prepaci:

Vážený pán Repčík dovoľujem si Vás upozorniť na fakt, že na trhu sa objavili nové detské šerblíky, do ktorých keď padne hovienko tak dieťatku pekne zahrajú určite niektorú zo skladieb na ktorú sa vzťahujú vaše práva, lebo vy máte právo asi na všetku hudbu sveta. Ak ste preto ešte nepristúpili k vymáhaniu poplatkov za tieto moderné šerblíky, kde hovienko spustí pesníčku vyzývam Vás, aby ste tak urýchlene urobili, nakoľko zákon musí platiť vždy a pre všetkých. Sám mám doma niekoľko detí a uvedomujem si, že keď moje deti s prepáčením ser...úúú musia si za tu príjemnú melódiu zaplatiť. Ako vzorný občan tohto štátu a vzorný otec som preto cítil povinnosť informovať Vás o tejto skutočnosti. Neplatením poplatkov za hudbu z týchto šerblíkov môže byť niekto niekde ukrátený od duševné vlastníctvo. Ak mi neveríte, že také šerblíky existujú, rád Vám do SOZY pošlem jeden taký kus aj s hovienkom a budete sa môcť presvedčiť sám na vlastné oči, uši aj nos. Ostávam s pozdravom.
patrikvarga

#39 Příspěvek od patrikvarga »

keemo

#40 Příspěvek od keemo »

tu stuzkovu tusim nakoniec odvolali...
bastliar

#41 Příspěvek od bastliar »

Nakoniec budú stužkové vyzerať ako z filmov, študenti si zaplatia nejakú kapelu, ktorá bude celý čas hrať svoje šlágre.
kevin_mitnick

#42 Příspěvek od kevin_mitnick »

bastliar píše:Nakoniec budú stužkové vyzerať ako z filmov, študenti si zaplatia nejakú kapelu, ktorá bude celý čas hrať svoje šlágre.

A ta kapela bude stejne muset zaplatit SOZE...
TAKJAN

#43 Příspěvek od TAKJAN »

Crifodo

#44 Příspěvek od Crifodo »

V odkazovaném článku i v diskuzi k němu se nedá přehlédnout jedna červená nit: odevzdanost až stahování kalhot ze strany právníků. Což je zrovna u téhle profese docela neobvyklé.
BIPOLAR

#45 Příspěvek od BIPOLAR »

Lepší je se zeptat a být hlupákem 5 minut, než se neptat a být hlupákem celý život.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“