Jura Impressa E40

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
tappaja

#16 Příspěvek od tappaja »

Pozde, ale prihodim svou trochu.
To co popisuje jony v prvnim prispevku, na 99% to bude mit souvislost s mlynkem, nenamele pozadovany mnozstvi. Takze rozebrat mlynek, poskladat kameny (jsou moc utazeny)

Test jde udelat tak, ze se navoli manualni podani kavy, horem se tam nasype polivkova lzice mlety kavy a vsadim boty, ze to udela normalni kafe.

Jinak mam komplet servisni dokumentace, uz jsem i repasoval sparovaci jednotku, je to tak humpolacky jednoduchy, ze je to skoro nesmrtelny (po mech strance)

agino: abych se priznal, moc nerozumim tomu dotazu. Vypada to na "drainage ventil", ovlada ho elektromagnet (to hlucny cvakani a bzuceni uvnitr=elmagnet) Kdyz vysunes supliky a posvitis si dovnitr, je to takovej plastovej valecek, vede do nej pruhledna hadicka. A z boku do nej vede kovova tycka z toho elektromagnetu. Asi tam bude neco ucpany.
ohryzek36

#17 Příspěvek od ohryzek36 »

To je pravda - ale také to může být tím, že si tam při zkoušení to kafe nedal (to mně napadlo až později) - kávovar to potom hodnotí jako chybu (měl by to poznat podle signálu průtokoměru) a po načerpání cca 20ml vody už cyklus ukončí a spařovačka jede zase do pohotovostní polohy.

Poslední dobou jsem těchto press (ne Juru, ale AEG a Krups) dělal trochu víc a mimo jiné jsem našel i pár patentů, co se týkají spařovačky - (může se to někomu hodit) - US5259296 (spařovačka jako taková), US5551988 (čištění spařovačky), US20100077927 (výpustný ventil spařovačky), US20100147091 (motorový pohon spařovačky) .

Tyto pressa se opravují v pohodě (i když mám občas nedostatek dílů), teď zápasím s jiným systémem - používá to AEG CP2200, Fagor CAT40 - spařovačka se zasunuje dovnitř do přístroje a nedá se to nijak rozdělat, aby bylo trochu poznat, kudy teče (nejvíc závad je pravně ve spařovačce) - sice po sundání a zablokování mikrospínače dvřek jde něco vidět, ale nastačí to... :evil:
PavelN

#18 Příspěvek od PavelN »

u těch AEGéčkovejch nezbývá nic jiného než, rozebrat zadní díl filtru, vyměnit gumová obložení a pak jede zase dál. A hlavně mazat, a mazat vnitřní plochy válce, kvalitní vazelínou, jinak dává spař. velký odpor a rády praskaj pohony.
ohryzek36

#19 Příspěvek od ohryzek36 »

Jo, to vím, ale stejně to dokáže naštvat - u jiných press se dá sledovat spařovačka v pohodě za chodu (chce to meximálně vyblokovat nějaké mikrospínače, případně nějaký přípravek), a tady je schovaná v té šachtě nad odpadem - blbé je, že už mají většinou popraskané pojezdy (buď v šachtě u šroubovice, nebo i přímo spodní část u spařovačky, měl jsem už i prasklý rám - AEG ho nedodává, musel jsem ho objednat u Fagoru) a až po výměně vadných dílů v pojezdu se ukáže, v jakém stavu spařovačka je :evil: - kdyby byly ty těsnění aspoň trochu levné, tak nic nenamítám, ale to zadní (žluté) vyjde na dalších pár stovek a to už je někdy problém...

Momentálně mně v dohledné době čeká takových kávovarů 5 (některé čekají na díly, některé na opravu a jeden mám rozdělaný na stole) a nikdo to za mně neudělá... :evil:
PavelN

#20 Příspěvek od PavelN »

Tak pravdu máš , že tam moc vidět není, jediná možnost, vyblokovat spínač, odkapní misky a spínač vrchního krytu, dobrou svítilnua teleskopické zrcátko s kloubkem, Já vždy nejdřív kouknu na pohon, potom rozhodím spařovačku, jestli nemá praslý plast kolem kovového trnu a rozborku, kontrolu kontrolu těsnění(popřípadě jejich výměnu), promazání, dělám automaticky.
Pravda cena některých náhradních dílů, mě udivuje, a bohužel konstrukce tohoto presa působí, že na něm technik stráví o dost více času než u jiných typů
tappaja

#21 Příspěvek od tappaja »

Tesneni, cely sady, podle nalady, beru z nemecky eBaye, jsou tam v porovnani s ceskym zastoupenim za hubicku predpokladam...
Da se i cela sparovacka po repasi za "par" euro. (cca 30)

Ted sem dal dohromady jednu F90 z aukra, jakou ta dela penu na kafi, to ani moje F70 nedokaze, nechapu to cim to muze byt. Bude to mit nejakou souvislost se sitkem a s cremaventilem nejspis.

Mam 2 E40, to je low end, ale slapou vicemene v pohode, jen se obcas u jedny stane, ze namele, zacne parit a zniceho nic prestane a vyplivne puk do odpadu. Udela to treba jednou za 20 kafi. Nesetkal jste se s tim nekdo?
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“