Rozvod satelitu, napájení dvou satelitních přijímačů
Moderátor: Moderátoři
Rozvod satelitu, napájení dvou satelitních přijímačů
je možné použít jednu parabolickou anténu na napájení dvou satelitních přijímačů tak, aby každý mohl být naladěný jinak? Nebo musím mít dvě hlavičky, pro každý přijímač solo.
ok1f píše:Můžeš prosím objasnit Twin a Dual?
TWIN - dvojče - dva samostatné výstupy (oba jdou přepínat samostatně)
DUAL - dvoják - dva výstupy, jeden H a druhý V a vlastní přepínání dělá multiswitch
ok1f píše:Může koax vést v délce asi 15m souběžně s rozvodem 230V?
ano, technicky si to vadit nebude,
ale pokud je parabola na střeše, z bezpečnostních důvodů bych to nedělal . . .
Ide o to, že vlastný prijímač, čo máš pri televízori, LNB-čku nariaďuje, čo má robiť. Preto pre každý prijímač (televízor) potrebuiješ samostatný kábel až k LNB. Ak by si chcel napojiť viac TV ako štyri, potrebuješ buď LNB s 8-mimi výstupmi (ale s nimi sú vraj problémy), alebo so 4-mi a cez prepínač. To je ďalšia krabička umiestnená napr. na streche.
Ak som to napísal príliš 🤐, prepáč.
- scorpions-cz
scorpions-cz píše:Když už tak QUATTRO LNB.
jo jo, měl jsem na mysli tohle a v tomhle zapojení . . .
takhle vypadá twin a quattro
a zapojený jsou takto TWIN a takto QUATTRO a takto QUATTWIN . . . atd.
Je dobře, že jste pochopili, že o satelitní technice toho moc nevím, takže Vaše rady odpovídají mé nevzdělanosti.
Dlouho jsem se TV vyhýbal obloukem, až teď si ji rodina prosadila.
Co jsem potřeboval vědět, to vím a ještě něco navíc, takže děkuji všem zúčastněným.
ok1f píše:jak a jaký kabel natáhnout, aby se mohly zaklopit stěny deskami
pokud chceš dělat víc míst v baráku na sledování satelitu, musí být ke každému přijímači samostatný kabel až na půdu . . .
pokud chceš dělat rozvod terestrického (pozemního) vysíláni DVBT, stačí ti kabel jeden a průchozí účastnické zásuvky . . . a poslední bude koncová.