Paměť pro MB QDI PlatiniX P2D/533-A

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Michal22

Paměť pro MB QDI PlatiniX P2D/533-A

#1 Příspěvek od Michal22 »

Měl bych prosbu- konečně jsem se dostal k opravě desky QDI PlatiniX P2D/533-A (výměna elektrolytů), když jsem vše dal nazpět dohromady, tak se po zapnutí ozývá pískání z interního repráčku- cca 10sec, pak mezera asi 3 sec. Problém je v tom, že jsem si tu udělal trochu rošádu a teď si nejsem jistý, zda do PC dávám správnou RAM. Našel jsem manual k desce, která ale nemá na začátku ono P2D, ale pouze 2D, u ní je psána podpora DDR RAM o frekvenci 200/266MHz.
Mě na stole zbyla DDR RAM 333MHz, o které jsem přesvědčen (teda teď už ne tolik), že pochází z tohoto PC. Nemáte někdo tucha, zda deska s tímto označením (QDI PlatiniX P2D/533-A) umí i DDR 333MHz? Nebo v tom mám bordel a původně tam byla jiná RAM?
Nebo jak zjistit, co se PC nelíbí a proč píská?
Díky
Vogon

#2 Příspěvek od Vogon »

Zkus podle typu BIOSu pohledat beep code.
Michal22

#3 Příspěvek od Michal22 »

Bios je fyzicky Phoenix, ale typ nezjistím, vůbec mi nejde nic do VGA. Tak mě napadá, že to bude spíš možná deska. A že jsem měl asi vyměnit všechny elyty na dané větvi, nejen ty nafouknuté :(
Jinak to pípání je "dlouhé_mezera_dlouhé", pořád dokola.
Michal22

#4 Příspěvek od Michal22 »

Tak už vím- je vadný slot RAM1, v RAM2 paměť jede a PC nabíhá. Tím mám i potvrzeno, že tato deska umí DDR 333MHz a zas takový bordel tu nemám :D
Díky
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“