NTB ASUS A2500D vstup do BIOS-u
Moderátor: Moderátoři
NTB ASUS A2500D vstup do BIOS-u
pořídil jsem holce tento starší ntb z aukra s vadnou klábosnicí a zhrouceným systémem za účelem úspory, aby nemusela kvůli internetu zapínat velké dvoujádro. Jenže jsem zjistil, že z externí klávesnicí do USB se nedostanu do biosu, aby bylo možno změnit pořadí z čeho to má bootovat, jako první je tam hdd. Po vložení jakéhokoliv hdd se to pokouší bootovat jen z něj. Z cd popř. usb to bootuje jen když tam není hdd. Poraďte mi prosím, co mám na ten hdd nahrát, aby se instalace win spustila z něj. Nějaké soubory z cd nebo tak něco. Zkoušel jsem i instalaci na podobném ntb, ale v asusu to končí BSOD (pochopitelně) jiný výrobce. PS2 to bohužel nemá. Nebo kdyby jste měl někdo ten samý ntb byl by ochoten mi tam ten win nainstalovat (cd s legál win i hdd bych poslal). Zatím tam má Linux Pupy na flašce, ale je to zdlouhavé a nepracuje s WIFI.
Děkuji mnohokrát za případné rady,nápady.
WinToFlash umožňuje vytvořit instalační médium nejen z USB Flash Disku, ale také z HardDisku připojeného přes USB. Předpokládám, že pokud takový disk následně zapojíš zpátky do počítače, půjde z něj (a na něj) tu instalaci také provést, pokud mu necháš nějakou volnou partition.
Problém může nastat ve chvíly, kdy tě instalační program vyzve: "Vyjměte disketu z jednotky A: a restartujte počítač". Možná se to pokusí znobu nabootovat z té instalační Partition, takže bude potřeba ji mezitím smazat (vypnout počítač, vyjmout HDD atd.).
Jako elektronik bych se snažil spíš o HW řešení. Mnohé notebookové klávesnice a touchpady jsou ke zbytku počítače vnitřně připojeny PS/2 sběrnicí (pro klávesnici je to elektricky stejné jako DIN). Dočasně by se komunikace dala navázat tudy.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)