Pitomec

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BIPOLAR

Pitomec

#1 Příspěvek od BIPOLAR »

Lepší je se zeptat a být hlupákem 5 minut, než se neptat a být hlupákem celý život.
FRANSIMOR
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od FRANSIMOR »

Jo viděl.a i u nás se najdou takoví idioti.Před 3-4 rokama tuším "uřadovali" blbečci v pražském metru.Skákaly při rozjíždění souprav ze stanice mezi vagony a náramně se bavily nad tím když mávaly na cestující uvnitř vagonu.A vyskakovaly ne v stanici kde vlak stavěl,ale vyskakovaly v plné rychlosti soupravy ve stanici ,která byla v té době v rekonstrukci a vlak jí projížděl v plné rychlosti.Závěr zní-každý je strůjcem svého štěstí.Ale je to smutné čím že se to dnes omladina baví.Hledat důvody čím to je tu nemá význam rozebírat.Když se pak něco stane,tak pak se jen každej diví.A lituji pak rodiče,ale druhá strana zní zda i ti rodiče mají vůbec potuchy co že jim ta ratolest vlastně během dne dělá,když oni rodiče musejí pracovat od nevidím do nevidím aby unesly rozpočet....
Davidus
Zablokován
Zablokován

#3 Příspěvek od Davidus »

" čím že se to dnes omladina baví" blbci byli jsou a budou, rozhodně to nedělaj jen ti dnešní.
ok1hga

#4 Příspěvek od ok1hga »

FRANSIMOR píše:Skákaly náramně se bavily mávaly vyskakovaly

Ách jóó . . .
FRANSIMOR
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od FRANSIMOR »

Nojoooo.ach jo.Ta čeština..... :roll: no jo dobrá.Uznávám.Takže ted jen čekat vlnu odsouzení....Třeba od uživatele ANDREA.... :wink:
Andrea

#6 Příspěvek od Andrea »

Určitě se dneska nebaví čtením knížek, jinak by nepsali jako....
FRANSIMOR
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od FRANSIMOR »

Andrea píše:Určitě se dneska nebaví čtením knížek, jinak by nepsali jako....
...jako "hovádka" co neumějí ani svůj rodný jazyk a píšou hrubky a jsou schopni i po ř napsat tvrdé Y..... :smash:
Hydrawerk

#8 Příspěvek od Hydrawerk »

Já jsem spíš na ty holky. Miluju sexy elektrikářky v akci. Nicméně lásko už to nehul.
Crifodo

#9 Příspěvek od Crifodo »

To je zajímavé dilema, buď nechat free cool smažku usmažit až na živočišný uhlí, nebo nechat město nebo pár měst půl dne bez energie a nahnat na ni četu záchranářů, aby jí zasahovali do jejích osobnostních práv.
TAKJAN

#10 Příspěvek od TAKJAN »

Přirozený výběr...
MirrA1

#11 Příspěvek od MirrA1 »

Hydrawerk píše:Já jsem spíš na ty holky. Miluju sexy elektrikářky v akci. Nicméně lásko už to nehul.

Využiju vložených fotek a měl bych technický dotaz :-)
Na každém konci izolátoru jsou tyče které směřují přes izolátor k sobě. To je přepokládám ochrana proti extrémnímů přepětí - aby se tam případně natáhnul oblouk.
Ale co jsou ty "činky" vlevo na drátu nad její hlavou?

Je tu nějaký silnoproudař? :- )
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od ZdenekHQ »

Jako malýmu klukovi se mě tom zdálo - že sedím pod koly jedoucího vlaku, dělá hroznej hluk, ale nic se mě nestane. Je zvláštní, že některý sny si člověk pamatuje celej život.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Andrea

#13 Příspěvek od Andrea »

MirrA1 píše:Ale co jsou ty "činky" vlevo na drátu nad její hlavou?

To jsou tlumiče vibrací.

Edit: Ta tykadla na koncích izolátorů tam možná zrovnoměrňují rozložení elektrického pole kolem izolátorů, někdy jsou to místo tykadel takové oblouky.
Naposledy upravil(a) Andrea dne 21 čer 2012, 21:01, celkem upraveno 1 x.
ohryzek36

#14 Příspěvek od ohryzek36 »

No pěkně 8O .

To místo trochu poznávám - vypadá to jako 110kV vedení, co vede mezi Napajedlama a Otrokovicema přes Moravu (podél hlavního tahu na Hradiště - jinak by si té krávy asi nikdo nevšiml tak brzo, aby to stihli vypnout) - končí v rozvodně u Napajedelské průmyslové zóny (což je Fatra a tak), zbytek města je napájený i z 22kV vedené okolo, takže město to asi ovlivnit moc nemělo, ale když započítám výjezd hasičů a policie + možné prostoje v nějaké továrně, tak se asi někdo pěkně prohne :twisted: .
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Lukas-Peca »

Jo, bude to u Moravy. Jaktože ji to ale neupeklo, když na to lezla? To je ta VN síť opravdu tak dobře odizolovaná od země?
Nedávno jsem viděl, jak se o 22 kV vedení opírají větve stromu, ale jenom o jednu fázi. Trochu to sršelo, ale jinak se nic nedělo...
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“