LCD monitor BenQ E900W, po připojení PC zhasne podsvícení

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
sadaz

LCD monitor BenQ E900W, po připojení PC zhasne podsvícení

#1 Příspěvek od sadaz »

Zdravím všechny, mám na stole rozdělaný monitor Benq. Prvotní závadou bylo, že pokud se monitor zapne, po cca 2 vteřinách vypne podsvícení-> je jedno, zda je PC připojen či ne,..

Proběhla rozborka, ze setrvačnosti výměna zdrojových elytů a elytů okolo invertoru, proletována dá se říci cela PCB pro eliminaci studeňáků. Zkontrolovány všechny tranzistory. Po průběžném testu se nic nezměnilo. Pokračoval jsem dále až k samotným výbojkám. Po zapnutí monitoru jsem zpozoroval, že jedna ze 4 trubic nesvítí.. Rozdělal jsem konektor na konci trubice a zjistil jsem, že je upadlý přívodní drátek. Drátek přiletován a po testu bez PC vše OK. Tzn, po zapnutí monitoru výbojky svítily cca minutu až do přechodu do STBY.

Po připojení kabelu z grafiky PC se monitor chová úplně stejně jako na začátku, čili po zapnutí monitor problikne a zhasne, přičemž svítí hlavní LED zeleně.

Zkoušel jsem připojit LCD panel a prosvěcovat ho baterkou, přišlo mi, že nic neukazuje. Bez připojeného PC panel zobrazuje logo Benq a něco ve smyslu "Není signál"..

Další postup vedl ke kontrole napětí na konektoru k logice.

pin VCC5V - naměřeno 5V
pin VCC5V - naměřeno 5V
GND - naměřeno 0
GND - naměřeno 0
BKLT-EN - pokud svítí výbojky tak 2,5V, pokud jsou zhasnuté tak 0V
VBRI - pokud monitor ve STBY,na pinu obdélníky s f=cca 250Hz, pokud zapnutý tak větší střída.. zřejmě nějaká synchronizace..

volume, mute neměřeno..

Napětí na hlavním tlačítku cca 3,3V

Kontrola zvlnění sekundárních napětí zdroje -> napětí jak když střelí..tedy OK

Pokud je tedy monitor zapnut a svítí výbojky, po připojení PC zhasnou. Na pinu BKLT-EN se objeví 0V.

Pročetl jsem spousty příspěvků na téma "Benq", ale jsem nyní v ouzkých.. Nesetkal se s tím už někdo? Popřípadě, nemá někdo servisní manuál?? Nemůžu ho nikde sehnat..

Díky moc za Váš čas..
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Ake rozlisenie do neho pustas?
sadaz

#3 Příspěvek od sadaz »

Teď jsem zkoušel na rozebraný monitor připojit notebook a trubice normálně svítí. Po připojení panelu a prosvěcování baterkou je vidět ikony na ploše..

Po připojení stolního PC, kde mám 22" monitor se zkoušený monitor vypne..

to RNBW: čoveče, teď si říkám, že opravdu aby nedocházelo k vypínání z důvodu vysokého rozlišení.. zkusím to nějako prověřit:)
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Nastav si nejake male rozlisenie alebo restartuj PC a chod do BIOSu, tam je rozlisenie vzdy nizke.
sadaz

#5 Příspěvek od sadaz »

Takhle to dopadá, když člověk hledá chybu tam, kde není:)

Samozřejmě to bylo v tom rozlišení. Monitor je kompletně složen a funguje na 1A..:)

Díky RNBW za nakopnutí:)
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“