Tesla MC 911, výměna displeje

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
starecd

Tesla MC 911, výměna displeje

#1 Příspěvek od starecd »

Vyměňoval někdo tento displej?Bohužel mně se to jednou nepovedlo a tak semi do toho moc nechce.Na co si dát pozor, aby byla výměna úspěšná, děkuji za nápady a připomínky.
dalik

#2 Příspěvek od dalik »

Tam jsou normální LEDkový segmentovky ne? Co se ti na tom nepovedlo? Normálně odsát, vytáhnout, dát druhý, zapájet...
Líp už bylo.
Zirafka

#3 Příspěvek od Zirafka »

Rozhodně to není normální LED dispej protože má na sobě i řadič a LEDky jsou nabodované přímo na desku pod maskou. Datasheet se mi nikde nepodařilo získat, ani vhodnou náhradu. Před časem jsem našla i bývalého výrobce, ale dneska se k tomu již nehlásí.

Pokud máš nějaký zdroj, kde ty displeje získat, tak dej vědět, jeden nebo dva chci :-)

Jinak ten displej se vyměňuje jako modul, je připájený do panelové desky několika málo vývody jako další "součástka".
starecd

#4 Příspěvek od starecd »

Proč se ptám, při první výměně jsem měl odpojený celý panel kvůli pohodlnější výměně, odstranil starý displej, napájel funkční, zkontroloval, připojil panel a těšil se na výsledek.Displej pár vteřin jel, ale pak se objevily tuším 4 nuly, pak ještě něco a na závěr 0, bylo vymalováno.S opravou si nevím rady a taky nevím, kde jsem udělal chybu, tedy o žádné aspoň nevím. :(
Pokud jsem hledal venku by se měly dát sehnat, ale ve větším množství.
http://www.xytera.com/index.html
http://www.hobid.com/electronic-component/NSM4202A/
Racius
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Racius »

Tuším na audiowebe sa to preberalo, do toho displeja sa pere moc velky prúd a teplotnou dilatáciou sa ničia prívody k tomu IO, riešením je vraj znížiť prúd do LED segmentov a malo by to byť OK.
Ekvivalent je z nejakého prístroja zn. ETA, dnes ťažko zohnateľný artikel.
starecd

#6 Příspěvek od starecd »

Já jsem bohužel loni ETU prodal, no chyba....kdyby bylo jednodušší implementovat nový řadič, bylo by to v pohodě, ale ten, kdo to dělal samozřejmě podrobnosti tají....displej by pak možná přežil i laser.
Sendyx

#7 Příspěvek od Sendyx »

Tak jedině investovat do vývoje a nechat vymyslet nový, perspektivní display.
starecd

#8 Příspěvek od starecd »

Sendyx píše:Tak jedině investovat do vývoje a nechat vymyslet nový, perspektivní display.

Jdeš do toho?Předpokládám, že ty bys taky nějaký uživil. :D
Sendyx

#9 Příspěvek od Sendyx »

Před 3 lety jo, teď už ne... začná přibývat Tesla strojů, kde optika umřela, takže deficit displayů už není tak velký. Už ty přístroje dožívají.

BTW, někdo udělal chytřejší display, který zobrazoval zároveň track a čas. Bohužel toho člověka jsem se nedopátral, dost možná, že ho vyplavila povodeň.
starecd

#11 Příspěvek od starecd »

Nemyslím, že by optiky srovnávaly skóre s displejama, displeje jasně vedou.
Naposledy upravil(a) starecd dne 25 čer 2012, 16:52, celkem upraveno 1 x.
starecd

#12 Příspěvek od starecd »

Já mám 911 od r.1989 čili 23.let poprvé jsem optiku čistil snad po 10.letech a to jen preventivně.Hrál jsem na ni celkem dost, ale pomalu se začal poroučet displej, napřed zmizely ledky funkcí a pak 3 segmenty, optika je pořád v kondici (mám ji na jiném přehrávači)¨.Bohužel se mi při výměně funkčního displeje z 901 podělal a nevím si s ním rady.Je to jeden z prvních modelů tuším 721.
Honza_dy

#13 Příspěvek od Honza_dy »

Mám tu dva kousky. Vytaženo kdysi ze šrotových přehrávačů na pokusy ke kterým nikdy nedošlo. Stav neznámý, nevěděl jsem rozmístění vývodů.
Přílohy
IMAG0334.jpg
2 ks NSM4202A
(86.3 KiB) Staženo 175 x
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“