Počítadlo skóre

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od ZdenekHQ »

Ten program/simulátor chci taky, samozřejmě zdarma. :lol:
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Vojta7

#17 Příspěvek od Vojta7 »

Proteus ISIS 7. Ale demo neumí ukládat, to by sis musel najít crack ;-)
masar

#18 Příspěvek od masar »

Také je něco tady.
:wink:
Romisek
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Romisek »

ten micro scope jsem taky načel ale nenašel jsem to nikde ke stažení
Romisek
masar

#20 Příspěvek od masar »

Nahoře odkazované stránky je žlutá záložka "Download". :wink:
bohumilfulin

#21 Příspěvek od bohumilfulin »

Romisek, podle urovne tvych dotazu ti poradim jedine.

1. Vyptej si od zadavtele zalohu
2. kup to od nekoho kdo to dela
3. prihod si k tomu nejake procento
4. s velkou pompou do dodej a bez na pivo

to co ty mas v hlave je jenom tretina pojektu. druha je to udelat a treti dotahnout do funkcniho stavu. to jsou tri veci ktere kazdy projekt ma. ty mas pouze predstavu o te prvni pac o zbylych dvou ani netusis ze existuji.

Napadlo te, treba ze mechanika toho zarizeni bude temer urcite drazsi nez elektronika? co vodotesnost? co viditelnost na slunicku? Budes ledky vladat multiplexem nebo spis das vetsi zdroj a pujdes statickou cestou? Co pripadne chlazeni?

O vikendu po me chtel neco podobneho kamrad. Mel vyhlednuto zarizeni co se mu libilo a stalo kolem 12tis. Chtel to po me za 8tis. Tak jsem mu rekl at nedela blbosti a vytahne ze srajtofle 12tis.

Ono pocit ze tech par ledek umis koupit levneji a zbytek zustane v tve kapse je v kusovce pekne salivy. Myslim ze prave ten pocit mas v hlave akorat chybejici zkusenosti ti napovidaj, "...to bude sranda! To se udela jenom to, to a toto a jeto!"
Romisek
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Romisek »

bohumilfulin nic proti tobě ale jsi úplně vedle nikdo mi nic nezadával a nikdo po mě nic nechce je to jen a jen můj výmysl je mi celkem jedno jak dlouho mi to potrvá neříkám že umím programovat ale chci se to naučit vím že nezačínám zrovna od toho nejednodušího ale jak psal Chenzee každý nějak začínal. začal jsi psát o ledkách a o chlazení a já nevím o čem všem ale pokud vím tak takovéhle věci se řeší až se k nim v návrhu projektu dostaneš snad ne? pokud vím tak jak to bude vidět za sluka je mi momentálně uplně jedno nebo jestli někde budu potřebovat chladič když ještě ani nevím co bude potřeeba chladit. A pokud jsi to četl od začátku tak jsem psal že potřebuji pomoct s návrhem a ne že to chci nějak rozmluvit je mi jedno kolik to bude stát koupit si to umí každej sprominutím hňup ale udělat to ,ale to asi ty nepochopíš.......
Romisek
Chenzee

#23 Příspěvek od Chenzee »

a tak v jakém jsi stádiu?
Žádnej učenej z nebe nespadl ...
bohumilfulin

#24 Příspěvek od bohumilfulin »

no jak ses zeptal.... ale nechme toho. kdy se chces ucit, tak proc ne.

das si do googlu treba: LED moving text message project

a ono ti toho vypadne hodne. Zdaleka nejses sam kdo zacina s LED displejem. Nekde najdes i potize se kteryma se potkas (zazneje, naodne nhodne restartovani mcu,...). A esli HW udelas s diskretnim ledkama nebo segmentovkama, to uz je jenom na tobe.

Najdes princip, nejaky HW, nejaky FW a mas prvni zachytny bod. Pak u jenom vse pochopit jak to funguje a vylepsit de obrazu svemu.

Ja prvni displej delal podle jedne madarske konstrukce, ale nemam uz link. Byly tam 2051, hc595ky a uln2003. V malem to fungovalo. Ve vetsim rozmeru to chtelo vyrazne vylepseny navrh DPS. Ale to se bavime o displeji dlouhem 2m vysokem 70cm a prikonu 150W na slunicko. Tam se dostanes casem.

hodne stesti
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“