Záhada v zapalování od motorky
Moderátor: Moderátoři
Jsou sice schované pod kladívkem, ale kousek je to přeci vidět !
To bude pravděpodobně to místo, kde dochází ke zkratu na kostru
a kladívko nerozpíná !
(Posunováním toho pertinaxu se nastavuje odtrh)
a ještě drobnost . . . když to zkoušíš s tou baterkou . . .
Máš odpojené ty původní cívky ??????????
ty totiž taky dělají zkrat kladívka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
velmi pěkně rozebrána funkce a pěkně popsána úprava zapalování !
. . . podobný problém jsem řešíl před 35 léty na motoru ČZ150-C . . . akorát vačka nebyla na klice, ale byla součástí setrvačníku a o to bylo seřizování horší . . .
hrozná práce, ale kdybych měl tenkrát tento popis, nebylo by nic jednodužšího . . . Hi !!!
odlišnosti typů "ČZ"
http://pf62.wz.cz/Zapalovani%20doplnene ... ektor1.jpg
Protože jde ale jen o sekačku, tak tam nemám druhou cívku na světla.
Až při focení detailu jsem si všiml, že pérko kladívka je zasunuté do toho kuprexitu, nejde zvrchu na plech kladívka, jak jsem si myslel.
- Přílohy
-
P26-06-12_11.24.jpg- (251.98 KiB) Staženo 143 x
Místo indukční cívky zapalování která generuje proud při obíhání magneta jsem dal jen baterii žádnou další cívku. Jediná další cívka na motoru je vysokonapěťové hliníkem opláštěné čudo vně motoru.
Tak ještě oprava-- i když se to z fotky může zdát, pérko nejde do pertinaxu ale opravdu má dotek na kovové části kladívka. Jinak by to přeci nemohlo fungovat protože odizolované kladívko by nic nespojovalo.
totak píše:šedivý drát naa snímku je přidané + od baterie, druhý pól jsem hodil na kostru. Cívku jem odpojil pro jistotu na obou koncích :.)
Místo indukční cívky zapalování která generuje proud při obíhání magneta jsem dal jen baterii žádnou další cívku. Jediná další cívka na motoru je vysokonapěťové hliníkem opláštěné čudo vně motoru.
a ty se divíš, že ti to takhle nejde ????
vždyť to máš blbě !!!!!!!!
plus od baterky spínáš přímo kladívkem na zem !!!!!!!
. . . nejdříve se podívej na schema, pak si dej facku a pak to zapoj dobře . . .
- Přílohy
-
bateriove-zapalovani.jpg- (16.48 KiB) Staženo 113 x
1) kam teda ten drát patří
2) proč jiskra přeskočí když to na baterce odpojím (když o kontakt baterky jen škrtám) samozřejmě že jen ve chvíli, kdy je kladívko rozpojené.
Podle tvého dodatečného obrázku teda vychází že by ten plus měl jít přímo na kontakt VN cívky její druhý konec jde ke kladívku jako dosud.
Teď ještě vykoumat správné číslo kontaktu na té cívce.
totak píše:Asi jsem tupoň, ale když má VN cívka 3 vývody.
1)na kostru
2)Ke svíčce
3) ke kondíku a kladívku,
Tak mi furt jako správný vychází ten, na kterým jsem to zapojil.
Mrosímtě mě trkni ať se mi rozsvítí.
ach, jo . . .
a) jeden vývod cívky na zem, ale přes kladivko s kondikem !
b) druhý na plus baterie !
c) a ten třetí na svíčku - ten poznáš né ?
Bohužel má teorie nebyla správná
Díky za trpělivost.