RLC metr k čemu to vlastně je ???
Moderátor: Moderátoři
- Argo22
V případě poškození při pokusech, nevznikne nijak zásadní škoda a vrak lze snadno bez lítosti zahodit.
V neposlední řadě ho sám intenzivně používám pro kontrolu zapájených součástek a už mnohokrát se silně jiskřilo bez ztráty květinky.
Vzpomněl jsem si na nějaké povídání kdysi kdesi:
"Jaký bych si měl koupit počítač?"
"A co s ním chceš dělat?"
"Zatím nevím."
"Tak si zatím žádný nekupuj."
Třeba já jsem prolezl ČVUT FEL, RLC metr jsem použil snad jednou, když jsem se pokoušel vinout vzduchové cívky na třípásmové bedny (ještě je mám v krabici pokud už mi tu krabici manželka při uklízení nevyhodila, postrádám víc věcí o kterých jsem přesvědčen že by někde měly být:-( jinak mi stačí ohmmetr v avometu a když potřebuji kondenzátor, tak věřím tomu, co o něm uvádí výrobce. Pravda, opravováním elektroniky se neživím.
- Argo22
slibeny odkaz snad se admini neurazi...
http://czshare.com/3061588/elektronika.docx
- scorpions-cz
Dokonce jeden , který opravuje jak sám říkám přes internet . Přinese kšeft domů a problém řeší zde .
Jestli si tím myslel mě,tak si to mohl klidně napsat.Jinak nenosím si kšeft domů,ale na dílnu.A mimo jiné mám IČO ,mám na opravy a výrobu elektroniky ŽL a jsem plátce DPH,takže všechno legálně.
A to že si někdy nevím rady ...tak se zeptám.Stále se učím ,i když jsem na SPŠ elektro v Jihlavě maturoval v 89. Nooo někdo se chytrej narodí.
Nic ve zlým.
Úryvek -
Odporový dělič slouží ke snižování napětí elektrických signálů. Používá se pouze tam , kde se pracuje s malými energiemi , protože snižování napětí je spojeno s elektrickou ztrátou vyzářenou teplem. V žádném případě jej není vhodné používat pro úpravu napětí pro elektrické spotřebiče .