Motorová pila pro hobby činnost - benzínová nebo elektrická?
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Zapalovat ani odpalovat jsem to nechtěl, přece jenom jsem blízko lesa kdoví, co by se mohlo stát.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- Přílohy
-
aaa24.jpg- (201.05 KiB) Staženo 135 x
ZdenekHQ píše:ořech je potvora nezničitelná a ten pařez po ořechu, to je lahůdka...
Zapalovat ani odpalovat jsem to nechtěl, přece jenom jsem blízko lesa kdoví, co by se mohlo stát.
Teď o víkendu jsem se tomu zrovna věnoval.. Ořech, kmen tak průměr 30 cm mezi dvěma kůlnami v mezeře 3x1,5m. Měl jsem ho již připravený, bez větví, jen 3x zalomený křivý kmen o výšce cca 2m. Když jsem zabral, tak se kýval. Myslel jsem si, že to nebude problém ani s mými vyhřezlými ploténkami
Pařezy likviduju jednoduše - nasadím řetěz "kameňák" , pařez trochu obkopu a snažím se ho seříznout pod úroveň terénu. když to nejde, tak špičkou pily rozřežu do šachovnice, a ty kostky pak vyštípu pajcrem nebo sekerou. Poté zahrnu zeminou. Pokud pařez nechce ven, nebo ho nelze seříznout pod terén, polož na něj placatej kámen, nebo kus plechu, prostě něco čím zakryješ jeho plochu a pak se o něj už postará příroda a různý breberky.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
- pocitujlasku
Nebo to uříznout pod úrovní terénu, navrtat, nacpat dusičnanem a zahrnout.
Ja som len odrezal tesne nad zemou, zasypal zemou a pravidelne polieval (obcas aj horucou vodou). Za 2 roky sa pekne rozpadol, stacilo niekolko uderov sekerou a potom len povyberat zbytky pna. Bez chemie.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele: