1. ještě jednou děkuji BOBOvi za radu s čištěním- už jen po použití suchého procesu (štětec s dlouhými chlupy+ stlačený vzduch) jsem se najednou z těch 30 Ohmů mezi D a GND dostal na 300kOhmů. A potom jsme ještě vzal ten benzín, pak už to bylo: Odpor1.jpg.
Stator po očistě vypadá takhle: Stator3.jpg.
Smontoval jsem celý nedočkavý (ale tak rozumně nedočkavý, jednou se mi podařilo dát špatně stator na carter, to bylo pak hledání

), připojil jsem měřáky a nastartoval- výsledek je zřejmý na: Napeti1.jpg
Popis zapojení měřáků- analog na baterii, napětí se zvedlo po nastartování jen o cca 0.3V (vzestup po odpojení zátěže), digitál na svorce M proti GND. Čili nic.
Dlouho si lámu hlavu s tím, jak je vlastně ten dynamostartér zapojen ve funkci dynama. Opravdu na to nemám buňky, docela se trápím

.
Každopádně jsem vydedukoval, že pokud začne rotor vyrábět napětí, to se musí objevit na svorce D, svorka M by měla plavat na napětí o trochu nižším než D (aby tam šlo nějaké buzení do vinutí, ale rozdíl napětí nemůže být o moc nižší, když je - snad- odpor budícího vinutí 6ohm), potom by se dynamo mohlo nabudit a něco by se objevilo na výstupu. Ale zatím prd

Napětí na M nulové, na D něco kolem 500mV. Kontrolka dobíjení pořád svítí (bodež by ne, když je na ní skoro celé napětí baterie). Já pořád necháppu, zda má napřed narůst napětí na svorce D (jakože z rotoru něco poleze) nebo má napřed vzrůst napětí na svorce M (jakoře se napřed objeví budící napětí).
Sakra, proč nevím jak na to