Náběh, různé stavy UPSek od APC

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Artael

Náběh, různé stavy UPSek od APC

#1 Příspěvek od Artael »

Dobrý den, již delší dobu používám několik UPS a za svoji dobu jsem vždy jednu, která mi nevyhovovala obměnil jinou, nicméně bych rád vyřešil pokud možno co nejvíce kusů do funkčního stavu. Výčet UPS a problémů...
Back UPS 400 EC (béžová, kovová s dvouma spínači) : Nejisté zapínání - tzn pokud ji chci zapnout a přepnu velkým spínačem, tak cvakne relé, ledka se rozbliká a následně relé vypne a ledka v delších intervalech poblikává (a mimochodem ani nenabíjí). Sekundární problém, náhodné vypínání bez zátěže či výpadků.
Back UPS CS 500 (béžová, plastová) : Pastavy, náhodně vypíná a následně chybně hlásí vydnou baterii (vyzkoušel jsem dvě nové), nemá to rádo bordel na síti.
MGE Ellipse premium 500 (béžová, plastová s toroidem) : Nejistá záloha, jinak jsem nic jiného neobjevil.

Pak tu mám ještě pár kousků mimo produkci APC a tím jest...
Compaq T1000h (alias Deltec, mám k tomu hrubou specifikaci + funkci komunikace, sch. nikoliv). UPS má velmi složitou elektroniku, už si nepamatuju, ale myslím že dobrých 20-30 IO s hradly tam bude, šéfuje tomu jeden procesor. Je to line-interactivka, fungovala spolehlivě až na jeden den, kdy jsem měl PC provizorně u kamaráda a ten se jednoho rána vzbudil a popsal mi její chování, že z ničeho nic začala cyklovat relé (má jich asi 6 či 7) a vrčet. Chvilku jsem ji používal a pak mi v ní odešly baterie (zpekly se do monobloku, naleptalo mi to propojovací kabely), od té doby jsem ji raději vynechal a zdálo se mi, že nefunguje regulace vyššího/nižšího napětí. Při vyšším obvykle při rozdílu kolem 24V něco pouštěla do baterií a naopak.

Specialita na konec... Argo 2 UPS zřejmě 800VA, onlinovka na 7 12V baterii myslim. Velká, kovová s velkým pasivem. Funguje, ale hledám na to nějaké informace o komunikačním protokolu popř. nějaké další info. Bohužel jsem o ní nic moc nenašel, neb nenese žádný štítek který by mi mohl prozradit nějaké konkrétnější údaje.
Co jsem si pročítal příspěvky řešené na tomto i jiných fórech, tak jsem nenašel moc odpovědí na moje problémy. Ocením jakoukoliv radu :)
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“