Závada CPU Zilog

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
css

Závada CPU Zilog

#1 Příspěvek od css »

Zdravím, programuji zrovna jednu desku osazenou CPU Zilog Z84C15 a objevil jsem prapodivné chování tohoto CPU, konkrétně integrovaného paralelního rozhranní PIO. Port je vyveden jen a pouze na konektor, "nevisí" na něm žádný další obvod, zkraty jsou také vyloučené.

Při výstupním režimu portu vše funguje jak má, číslo se po provedení instrukce OUT na port zapíše. To platí pro jakoukoliv konstantu kromě 255 (FFh), tu prostě na port zapsat nelze, po jejím zápisu jsou všechny linky ve stavu log. 0 8O Stejně se chová port A i B, znovu opakuji, jakákoliv jiná konstanta funguje bez problémů. Zkoušel jsem instrukce OUT (port),A i OUT (C),B.

Nevím co si o tom myslet, jestli je to chyba uvnitř CPU, tento obvod se ale vyrábí již velice dlouho, že by o tom výrobce nevěděl? Momentálně mám CPU rok výroby 2003, doma mám ještě z roku 2011, tak zkusím ten.

Nesetkal se někdo ze zilogistů s něčím podobným? :?:
Celeron

#2 Příspěvek od Celeron »

Je to uz sice dlouho co jsi tohle vlakno zalozil ale taky jsem narazil na podivnost u Ziloga. Sice ne toho Tvyho typu ale i tak je to zajimavy.
Mam tu Mostek Z80 a najednou zacal delat prapodivnou vec. Na jakejkoliv program v Epromce mu po zapnuti trva 2-3 sekundy, nez se rozbehne. Reset od napeti to nedela, po uklidneni napajeni vse maka. Dal jsem si praci a dostal ho z plosaku. Ta zavada se s nim stehuje, jiny prosesory, (dederon a original Z80) na jeho pozici bez problemu.
Rekl bych, ze v obou pripadech nejaka vnitrni zavada prociku.
Jirka
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“