nasměrování paraboly
Moderátor: Moderátoři
- radioelectrum
nasměrování paraboly
satelitní technika je trochu mimo můj obor tak se raději zeptám.
Na střeše mám parabolu s konvertorem nasměrovanou na Astru 19,2 stupně
a chytám naše programy. (dva satelity s kartama) Místo této paraboly chci dát větší (cca 85cm viz foto ) s držákem na dva konvertory a chytat i německé program. Pokud dám jako hlavní konvertor do středu ten na příjem těch našich programů tak ten na ty německé bude od něj vlevo nebo vpravo ? a asi pod jakým úhlem. plus mínus ? Mám již naladěný satelit i na tyto programy takže bych to jinak měl zvládnout.
- Přílohy
-
DSCI4333.jpg- (102.99 KiB) Staženo 136 x
-
t_dsci4331_128.jpg- (17.71 KiB) Staženo 133 x
http://www.satelitna.tv/instalacia-satelitu-fotonavod/
- scorpions-cz
- radioelectrum
Stala se mi ale dosti divná věc, s novou parabohou jsem nic nechytil. Snažil jsem se směrovat všemi spůsoby a nic. (i vertykálně) Potom jsem dal původní parabolu (nasměroval odvoka podle protěšího kopce) a hned jsem chytil obraz. Takže ta parabola je vadná.
Co na ní může být vadné ? Že by sratila schopnost odrážet magnetické vlny se mi nezdá. Takže že by to rameno co na něm je konvertor nebylo v ohnisku ? Jak je to moc citlivé a jak zjistím jestli je konvertor v ohnisku ?
- radioelectrum
- radioelectrum
Mě se nepodařilo nic naladit. Mohlo by to být třeba i tím že satelit můžre být naladěn z jiného mkonvertoru jinak ?
- scorpions-cz
radioelectrum píše:napište mi někdo kolik mm je rozteč u dvojitého konvertoru mezi jeho dvěma trychtýři.
Rozteč os ozařovačů monobloku pro parabolu J80 je 55mm. Platí pro Astru 19,2° a 23.5°.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Otkundes píše:namontujte na ráhno nové paraboly držák (objímku) a do něj jediný konvertor LNB. Po propojení konvertoru LNB se satelitním přijímačem (kabelem), zkuste parabolu mechanicky nastavit na co nejlepší příjem družice Astra 3A (23,5°)
s úspěchem se dá na přesné nastavení směru
podle síly signálu použít SAT Finder
výrobců je spousta, typy různé . . . ceny taky.
. . . onehdá jsem si ho pořídil v Blídlu asi za 185,- Kč a používám ho jako pomocné měření.
- radioelectrum
- scorpions-cz
- radioelectrum