Hrnky, ventily, brzdy, prostě jen tak o autech (odděleno)
Moderátor: Moderátoři
Ford Fiesta (1996, Diesel) má v návodu napsáno: 3 minuty = 1 km.
Nádrž 42 litrů, spotřeba 7 l/100 km, vychází dojezd 600 km.
600*3 minuty= 30 hodin = 1,25 dne.
Samozřejmě bude záležet na teplotě okolí, nastavení volnoběžných otáček, nastavení alternátoru, viskozitě oleje, těsnosti válců, a hlavně Favorit nemá počítač...
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
- tomasjedno
Když si p32 znovu přepočte můj příklad, uvědomí si, že 7l/100km není spotřeba na volnoběh. Je to ježdění město/vesnice, relativně krátké cesty. Možná, že na absolutně rovné silnici a při optimální rychlosti bych se dostal na hodnotu od které je odvozeno to přirovnání 3 minuty = 1 km.
A ten motor není zas tak malý, tuším že je to 1,9l. Museli něčím vykompenzovat to jak je těžký, aby to auto dokázalo jet i jinak než z kopce...
Pokud by měl v nádrži 42 l, tak to lze počítat bez nějaké průměrné spotřeby a ujetých km. Předpokládám, že tvoje odpověď patřila k otázce od Duvsana, takže stačí vydělit počet litrů v nádrži (např. 42 l) počtem litrů spotřebovaných za hodinu na volnoběh (např. 1 l) a vyjde nám odpověď (42/1= 42 hodin = 1.75 dnů = 1 den a 18 hodin). Asi šlo Duvsanovi hlavně o návod jak to zjistit.
(čísla jsou jen převzata od tebe, nevím jakou má velkou nádrž a jakou spotřebu na volnoběh)
Např. moje dnešní průměrná spotřeba s jízdou jen po městě (asi 50km) byla 3,8 l/100 km. A z toho bych asi nic nespočítal v případě jak dlouho by běžel motor na volnoběh při nádrži s 35 l benálu.
Duvsan to chtěl zhruba odhadnúť, tak jsem napsal kolik to vychází u auta od kterého mám návod.Habesan píše:Ford Fiesta (1996, Diesel) má v návodu napsáno: 3 minuty = 1 km.
Ak si správne pamätám, Favorit má nádrž okolo 40l (možno tiež 42) a spotrebu tých 6-7l. Ak veľmi chcete, môžem to pozrieť.
Když už nouzovou elektrocentrálu, tak něco od Hondy z Baubaubau a podobných krámů anebo pokud už mocí mermo jde o využití toho motoru z fáčka, tak sehnat synchronní 3f alternátor na 230V a postavit kogenerační jednotku...
A kutilmile - nelituju tě
Mám druhý dotaz. Kolegova mama vlastní Nissan Mikra z r. 2001 a poručilo sa jej zapalovanie. Tam je vraj indukčná cievka, rozdeľovač a elektronika spínajúca tú cievku ako jeden kus zaliaty v hmote. Je šanca prelúpať sa k tej elektronike a vymeniť to? Existuje nejaký schematický nákres toho krámu? Alebo nemôžete celý ten diel niekto poskytnúť (za úhradu)? Ď
http://www.elitecat.cz/ArticleBrowser.a ... TTab=False
http://www.elitecat.cz/ArticleBrowser.a ... TTab=False
Pokud by tam i byla celá lišta, pak je velkej problém dostat se k součástkám bez jejich poškození, další problém je zjistit vadnou sočástku a její parametry, a další velkej problém by byl zalít to něčím, aby to neprobíjelo.