Preso Saeco Stratos, píše hlášku "odvzdušnit"

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
scorpions-cz

Preso Saeco Stratos, píše hlášku "odvzdušnit"

#1 Příspěvek od scorpions-cz »

Ahoj všem .V mé oblíbené hospůdce mají tento presovač a z ničeho nic po zapnutí píše hlášku "odvzdušnit". Nereaguje na žádná tlačítka .
Nevíte někdo jestli se s tím dá něco udělat? Manuál už samosebou taky nedohledali.
Díky Tomáš.
ohryzek36

#2 Příspěvek od ohryzek36 »

No odvzdušnit - většinou by se to mělo udělat spuštěním vody z parní trysky.

Jestli to nejde (což asi nejde), tak by bylo dobré zjistit důvod tohoto hlášení - pressa chtějí odvzdušnění většinou z důvodu ucpání tlakového systému - t.j. že se sepne čerpadlo (začne vrčet), ale presso nedostane od průtokoměru zpětnou vazbu, že se něco děje. Takže problém může být jak v čerpadle (nečerpá), tak i v průtokoměru (nesnímá průtok - častá závada - zreznou magnety na vrtulce), popřípadě i v tlakovém systému (ucpané, zavápněné, a nebo někde jinde (spařovací jednotka zaseklá ve špatné pozici, nějaký ventil se nechce otevřít a tak) - může toho být hodně :? .

Kdyžtak výkres zde
scorpions-cz

#3 Příspěvek od scorpions-cz »

Díky večer jdu na rozborku.
scorpions-cz

#4 Příspěvek od scorpions-cz »

Tak jsem udělal kompletní rozborku,všechno jsem vyčistil.Čerpadlo jsem odzkoušel,celý systém jsem napustil vodou a nic. Jak to zapnu tak stále odvzdušnit.
nemá to snahu ani zavrčet. Začínám si myslet ,že odešlo něco na řídící elektronice.
ohryzek36

#5 Příspěvek od ohryzek36 »

Tak to nevím - Saeca neopravuju a jediné trochu podobné pressa, co jsem měl rozebrané, měly spařovačku horizontálně (nějaké čínské zmetky), takže moc sloužit nemůžu.

Teoreticky by se mělo to odvzdušnění provést otevřením ventilu páry (parní trysky) - takže je možnost, že je problém u ní - na výkresu vidím jeden mikrospínač, co by se nemusel chtít sepnout. Popřípadě může být chyba v jinéch mikrospínačích a podobných součástkách (pojistky, tepelné pojistky, termostaty - naslepo se to hledá dost blbě, když se neví, o co jde).

Teoreticky může být i problém v té elektronice - například vadný triak/tyristor čerpadla a tak, ale teď už jen hádám.
PavelN

#6 Příspěvek od PavelN »

napiš co je to za model já se kouknu do servis. manuálu, bude nějakej sup... nebo jsou označovány 8místným číslem začínající na 1000......

svým způsobem je to saeco royal, a odvzdušnění se provádí tlačítkem na horkou vodu, poté ti musí začít pracovat čerpadlo.
Mám jnak jednoho royala na stole s vadou ventilate, nový průtokoměr a elektronika na jeho pulzy kašle, to bude během dvou let druhá el. stouto vadou.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“