HYUNDAI DV2X316DU

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
FRANSIMOR
Kontaktovat uživatele:

HYUNDAI DV2X316DU

#1 Příspěvek od FRANSIMOR »

Zdravím přátelé.Mám tu na stole uvedené dvd.udaná závada,že nenačte dvd.Závadu jsem zjistil v tom,že se neroztočí motorek disku.Po podrobné prohlídce a proměření jsem zjistil spalený smd odpor v obvodu ovládání motorků laseru.(CHMC S6501)druhý motorek je ok.rezistor má nulový odpor tudíž je ve zkratu.Boužel se mne nepodařilu nikde vyhledat schéma ani podle čísla desky (MTC DV500X-ZC01) ani datashet zminovaného obvodu abych ten odpor mohl podle doporučeného zapojení odvodit.Nemáte někdo zkušenosti s opravou nebo schéma či alespon datashet.Předem děkuji a snad jsem napsal tak aby bylo rozumné.
Naposledy upravil(a) FRANSIMOR dne 05 črc 2012, 11:07, celkem upraveno 1 x.
KUBO

#2 Příspěvek od KUBO »

Nebude to náhodou 236??? Lebo 326 ani google nepozná.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jezevec »

FRANSIMOR píše:....jsem zjistil spalený smd odpor ... . ...rezistor má nulový odpor tudíž je ve zkratu....

Ty si odporuješ, spálený smd odpor se nezkratuje, ale přeruší, není metalizovaný. SMD odpory s nulovou hodnotou se běžně používají jako propojky.
FRANSIMOR
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od FRANSIMOR »

opravuji zadání v modelu dvd je tam 316 psal sem to ve spěchu. Co se týče toho odporu tak mne také něco říká,že spálený odpor je pak přerušený a ne zkratovaný ale vycházím z toho že je na desce u něj potisk jako R107.Proto ze mne vylezl ten zkrat.A když se naněj podívám zkrz lupu tak je "zuhelnatěnej".nemám čím vyfotit.
FRANSIMOR
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od FRANSIMOR »

Nikdo neví.nemam se od čeho odpíchnout.ani datashet toho brouka sem prostě nevyštoural.
KUBO

#6 Příspěvek od KUBO »

Na jednom ruskom fore som vyčítal, že na uvedenej doske je osadený D5888S. Snáď ti to pomôže.

http://www.d43d.ru/forums/index.php?/to ... vt-4003sr/
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
FRANSIMOR
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od FRANSIMOR »

Je tam D5668.Strašně blbě čitelné ale nakonec rozlousknul-KUBO dík.
KUBO

#8 Příspěvek od KUBO »

Nieje začo. Daj potom vedieť ako dopadla oprava.
Pozdravuje Vás Martin
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “