Programování radiostanice Motorola GM350
Moderátor: Moderátoři
-
petrfilipi
Programování radiostanice Motorola GM350
Nemáte někdo, prosím, zkušenosti s programováním radistanice Motorola GM350? Potřebuji jen hloupost, a to změnit frekvenci cca o 900kHz.
Nabídku profi firmy za kabel+SW+... asi za 10.000 Kč jsem odmítl.
Kabel jsem postavil podle těchto stránekhttp://motorolky.mujsvet.net/php/show_page.php?page=../html/rib.html - ten jednoduchý dvojtranzistorový.
Jde o to, že já se sice ke stanici nějak připojím (používám W7, USB/RS232kabel, a to vše ještě v WindowsXP módu, SW mám RSS R03.00.09 přímo pro GM350), čte mi to do 100%, ale pak se objeví hlášení "Radio data is invalid" a pak ještě "Personality data is invalid" no a pak "Successfully completed". Jenže v menu View/Radio info mám sice dobře výrobní číslo, ale už tam není typ, v menu Edit/Per channel vidím sice správnou frekvenci 86,35MHz, ale po klinutí kamkoli se změná na 189 MHz. Prostě to nějak není ono.
Tak bych se chtěl zeptat, zdali nemáte někdo s programováním těchto rádií zkušenosti. Jestli někomu funguje s tímto rádiem jednoduchý pasivní dvojtranzistorový kabel, zdali není novější SW apod.
Ještě musím dodat, že rádia jsou upravena pro datový přenos (aspoň takto je to na nich napsáno).
Díky za Vaše rady.
Petr Filipi
-
petrfilipi
-
petrfilipi
A ouha, hlášky "Radio Data is invalid" a "Personal data is invalid" se již neobjevují, objevuje se jen "Success" hlášení, takže mohu naprogramovat frekvenci jakou chci (v rozsahu 66-88 MHz), což mi stačí.
Takže přičinou mého dřívějšího neúspěchu byl byď rychlý NB nebo emulovaná XPčka pod W7-64bit nebo převodník USB/RS232 nebo nějaká kombinace výše uvedených způsobů připojení.
Děkuji všem za Vaše příspěvky.
Petr Filipi