Problémy s emailem.

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
BIPOLAR

Problémy s emailem.

#1 Příspěvek od BIPOLAR »

Zdravím. Mám problém ze zasíláním emailu s přidaným souborem fotek a je jedno zda se jedná o jednu nebo více, jen text jde bez problémů. Manželka používá Explorer a z toho jde vše bezvadně, já mám nainstalován Mozilla Firefox a zde jsou ty problémy. Pokud do mailu vložím fotky(u) a kliknu na odeslání, tak nahoře čtu : "Probíhá ukládání emailu", asi po půlminutě se objeví na červeném podkladu : "Ukazatel není k dispozici".
Podotýkám, že se jedná o stejný PC.
Pokud se někdo najde s nějakou radou, tak prosím o polopatickou.
Děkuji.
Lepší je se zeptat a být hlupákem 5 minut, než se neptat a být hlupákem celý život.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od ZdenekHQ »

Odesíláš maily z Firefoxu nebo Thunderbirdu ? Protože prohlížeč musí zavolat nějakého mailového klienta na odeslání... A jestli volá Outlook, tak to raději spadne. :)
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
tomasjedno

#3 Příspěvek od tomasjedno »

Že by browserový mailksicht třeba na gmailu volal nějakého mailového klienta, to bych se vážně dost divil.

Měl jsem před časem velmi podobný problém. Na W2k mi v Mozille šly attachmenty bez problémů, na WXP dotyčný javascript uploadující přílohu systematicky havaroval. Vyřešilo se to aktualizací Ohňolišky.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od ZdenekHQ »

To samozřejmě ne. A třeba mailto: na lokálu přece potřebuje nějaký mailový soft, t.j. předá mu, co je potřeba a odesílá to samostatný program.Tady jsem to asi špatně pochopil.

Samozřejmě je možný, že upload-antivir-firewall z nějakýho důvodu filtruje např binární soubory nebo (pro něj) neznámý přípony.
]
BIPOLAR

#5 Příspěvek od BIPOLAR »

Zdenku, mám nainstalovaný "Mozilla Firefox 13.0.1 (x86cs).
Lepší je se zeptat a být hlupákem 5 minut, než se neptat a být hlupákem celý život.
Velous

#6 Příspěvek od Velous »

Nemáš náhodou nastavené omylem odesílat zprávy jako prostý text mrkni na to.Fotka nebo příloha kterou odesíláš musí být max 10 mega
tomasjedno

#7 Příspěvek od tomasjedno »

Velous píše:Nemáš náhodou nastavené omylem odesílat zprávy jako prostý text mrkni na to.

Proč omylem, a proč by to mělo mít nějaký vliv na přílohy?
tomasjedno

#8 Příspěvek od tomasjedno »

BIPOLAR píše:Zdenku, mám nainstalovaný "Mozilla Firefox 13.0.1 (x86cs).

Nové verze SW vždy přinášejí nové, dosud nepozorované chyby :P
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od ZdenekHQ »

Jako občasný "softvérář" k tomu poznamenám jen to, že původně dobrý a jednoduchý kód se stálým vylepšováním k dokonalosti prasí až k úplné nefunkčnosti, přičemž objem roste geometrickou řadou. Přitom to jsou většinou triviální chyby, který se složitě záplatují vším možným způsobem, jen ne nalezením původní chyby.

Ať žije Firefox 99.0.1 !
]
p32

#10 Příspěvek od p32 »

Myslím, že jste zbytečně na omylu. Nevím, odkud a jak posílá tu poštu, ale mě to všechno jde stejně v Mozzile 13.0.1 jako v IE 9.0.3
Asi bude problém v osobním nastavení u uživatele.
BIPOLAR

#11 Příspěvek od BIPOLAR »

p32 - tak to je u mne asi nejpravděpodobnější. :(
BIPOLAR

#12 Příspěvek od BIPOLAR »

Tak se mi to nepodařilo, ať jsem dělal cokoliv. Stáhnul jsem "Google Chrome" a "Operu" a odesílání souborů bez závad. Dnes jsem narazil na jednu odbornou odpověď v tech. poradě : "Tento problém je nejčastější na připojeních O2, dále pak v menší míře na UPC, bezdrátových a mobilních připojeních".
Používám službu UPC - že by zde byl zakopán "pes" ?
Takže ode dneška používám společně s manželkou "Explorer".
BIPOLAR

#13 Příspěvek od BIPOLAR »

Tak jsem dnes nainstaloval "Mozilla Firefox 14.0.1" a vše s mailem je v pořádku. :lol: :wink:
weed_smoker

#14 Příspěvek od weed_smoker »

ZdenekHQ píše:Jako občasný "softvérář" k tomu poznamenám jen to, že původně dobrý a jednoduchý kód se stálým vylepšováním k dokonalosti prasí až k úplné nefunkčnosti, přičemž objem roste geometrickou řadou. Přitom to jsou většinou triviální chyby, který se složitě záplatují vším možným způsobem, jen ne nalezením původní chyby.

Ať žije Firefox 99.0.1 !

+1
Od FF11 mi nejede dost pluginů (hlavně zobrazovače ShowIP(adresa serveru) a External IP(moje/poskytovatelova současná zvenku viditelná IP))
Ty pluginy ale nehlásej zastaralost/nekompatibilitu při aktualizaci FF,ale ty panely s hodnotama nejsou vespodu okna ani jinde na okně vidět,přestože jsou zaplý.Nejlepší byl asi FF3.6.2 až 3.6.5 a asi se k němu vrátim.
p32

#15 Příspěvek od p32 »

Kupodivu ni fungovala FF 13.0.1 se vším bez problémů a FF 14.0.1 taky. Jenom nechápu proč furt ty aktualizace - že by kvůli nekompatïbilním PC ? :lol:
Já mám W7U na MB od Intelu s CPU od Intelu a grafikou od Intelu, 2,5" HDD od Seagatu 250 GB, obyčejné paměti Transcend 4 GB a jde tam všecko - kupodivu. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“