OVP CTV2027 TXT, pri zapnuti zdroj cykluje

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Pwn3r

OVP CTV2027 TXT, pri zapnuti zdroj cykluje

#1 Příspěvek od Pwn3r »

Zdravím

Som začiatočník pri opravovaní TV ale mam skúsenosti s elektronikou a podobne. Na chate mame televízor (OVP CTV2027 TXT) a on bol všetko funkčný až raz sme pozerali televízor a z ničoho nič začal obraz akoby zrnieť, proste nebolo nič vidno, po chvíľke vypadol. Nechali sme ho polhodinku vypnutý zo siete a zapli sme ho opäť a nabehol ale možno hodinku išiel a potom vypadol a už vôbec neišiel iba bolo počuť ako cykluje zdroj. Doma som ho rozobral a neviem si s nim poradiť. Televízor normálne zapnem keď odpojím od neho vychyľovacie cievky ktoré sú na obrazovke, tým pádom nenabehne vysoké napätie na obrazovke a obraz nenabehne ale keď pustim cez scart signál tak pôjde zvuk, nevie čo tam môže byť chybne, či nejaký vyschnutý kondenzátor, tranzistor, studeňak, alebo nebodaj vychyľovacie cievky. Ďakujem za rady :))
KUBO

#2 Příspěvek od KUBO »

Skontroluj obvod KSR. Ak si niesi istý zvládnutím opravy tak smer servis.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od otakarv »

Tak jak Ti radí KUBO,zkontroluj obvod KŘS.Když jsi vytáhnul konektor pro připojení vychylovacích cívek,tak tím jsi také odpojil napájení KŘS(na tom konektoru je drátova propojka)a tím pádem zdroj přestal cyklovat,takže v tom KŘS budeš mít nějaký zkrat.
Pwn3r

#4 Příspěvek od Pwn3r »

píšem po dlhšej dobe, pondelok som bol v avelmaku a som kúpil nový tranzistor BU808BFI ale dali mi namiesto neho BU808BFX, jak som ho vymenil tak televízor nabehol lenže dneska ho zapnem a asi zase odišiel, nechcel nabehnúť ta istá vada, na sačku bol pripnutý papierik na ktorom písalo: Upozornenie: BU808 - originálny diel VESTEL / GORENIE je určený do uvedených chassis. V prípade použitia do iných TV je nutné skontrolovať, či je na DPS osadený odbor 47R medzi bázu a emitor. Ak nie, je potrebné ho tam doplniť.

JE TO NUTNE???
migi111

#5 Příspěvek od migi111 »

Prečo odstraňuješ len dôsledok a príčinu nie, bu-čko ti len tak neodišlo...
Duvsan

#6 Příspěvek od Duvsan »

V princípe ide o priamu náhradu (ak sa mýlim, niekto ma opraví). Skontroluj budenie toho trandu a všetko okolo neho.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“