Devalvácia ???

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#31 Příspěvek od Celeron »

Vazeni, mati mela kompletni UKS - Polkert. Pak se na nem po 50 letech provozu zadrela kvuli nulovy udrzbe pripojna hlava a poskodil se ten unaseci kardan a loziska vevnitr. Tak se pulka prislusenstvi vyhodila, hlavne ten velky michac na testo, protoze prekazel. No a koupil se kuchynskej Bosch. Ten se za 5 roku uplne rozsypal. Tak jsem UKS vygeneralkoval a slouzi dal. V zime jsem na nem namlel na jeden zatah asi 40 kilo masa z cunika, 30 kilo strouhanky z tvrdejch rohliku a pred tydnem 25 kilo rybizu. No a nejvic mu dal pohulit bracha, na makovym/kafemlejnku strojku na nem nekolikrat sesrotoval pytel obili. To je pokud se nepletu 60 kilo.
Chtel bych videt nejakou soucasnou kuchynskou masinku do domacnosti, co by to zvladla....
Ale faktem je, ze kvalitnim kovovym tycakem mixerem se da s prislusenstvim ci s nejakejma jednoucelovkama na slehani udelat taky spousta veci, na kterej je tahat UKS zbytecny.
Jirka
mtrencin

#32 Příspěvek od mtrencin »

To bol po tej generálke len tak troška v záběhu.
Hovorím to preto že veľa ľudí na mňa neveriacky "čumí" a ty na tom melieš maso? A ja sa im v duchu len musím smiať keď mi rozprávajú o tom že kým zomleli kilo surového mäsa museli 3x čistiť mlynček zvučného mena /K....d, B...h, atď.../
kejki

#33 Příspěvek od kejki »

Motor možná (nezapomínejte, že byl na 220V a myslím, že nemá běžet dlouho najednou, to chlazení je slabé), ale mlecí kameny dostaly nášup.
Celeron

#34 Příspěvek od Celeron »

To mtrencin:
A pokud si nabrousis ten rezaci kriz za snekem, na magnetce brusce na plocho zabrousis ty kruhovy rezaci "sejtka" a vymezis vuli aby kriz jel po sejtu, tak to mele maso jak zbesily, flaxa neflaxa. :D
mtrencin

#35 Příspěvek od mtrencin »

Práve chystám pre známeho všetky šajby aby mi ich nabrúsil než odíde do dôchodku. Horšie je že nemám komu dať nabrúsiť nože. Na magnetke to nejde.
Celeron

#36 Příspěvek od Celeron »

Sezen nekoho s Kamenickem. Me to na nem udali. Ale taky jsem byl u brusice, kterej to dobre nabrousil i v ruce.
Jirka
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“