Jojo multikulti vzdělávání
Moderátor: Moderátoři
Jojo multikulti vzdělávání
1. chodil už od 10 let na výběrovou školu
2. koncem 80. let a začátkem 90. let ještě fungovaly tělesné tresty
3. neměl jsem v žádné třídě, kterou jsem navštěvoval, ani jednoho příslušníka z onoho zmiňovaného etnika.
Proto mám asi trochu problém uvěřit tomu, jak to dnes na zákl. školách vypadá. Stejně tak můžou mít tento problém i kompetentní lidé.Tím je ale nechci omlouvat, od toho mají kompetence, aby si reálný stav zjistili.
BOBOBO píše:...tam byla dívčina , která přeloženě studuje , jak jednat s evropskými úředníky. Svět neviděl , pes nežral.
A já jsem si pořád říkal, že jsem úplně blbej, když nechápu ty hovadiny, co z eurobyrokratů padají.
Mám tomu tedy rozumět tak, že jsem jen nedovzdělán a chybí mi ta správná škola? Na tuto otázku nečekám odpověď, nechte mě, prosím, se radovat...
Ještě mě napadl jeden důvod, proč jsem na ono specifické etnikum (sakra, co to se mnou udělali, že už nejsem schopen ani pojmenovat cig.na cig.nem?!?!?) za dob docházky do školy nepotkal- všichni byli v pomocné. A přitom se uměli alespoň podepsat. Dneska o tom dost pochybuju...
A dál?
Na jednu stranu chápu to rozhořčení nad takzvanou problematikou cigánů.
Na druhou stranu ta situace nemá řešení. V okamžiku kdy stát přestane vykupovat sociální smír dávkami a začne důsledně vymáhat povinnosti má na krku desetitisícové stádo zvířat plus pár desítek aktivistů.
Vzhledem k tomu, že situace je plus mínus stejná napříč Evropou je zřejmé, že řešení skutečně nemá nikdo.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)