Bazén- problém s tryskou
Moderátor: Moderátoři
Jeden tip, ak vysávate bazén, urobte si mnoho kolečiek a vzniknutý vír usadí nečistoty v strede bazéna a môžete sa do nich pustiť.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Teď mám podtlakový vysavač na zahradní hadici, místo síťovýho pytle je opět přidaná druhá hadice směrem ven, protože to jemný zelenisko ze dna tím projde.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
ZdenekHQ píše:To už je lepší na tu výpust dát hadici a vypouštět to ven, taky jsem to tak dělal.
Teď mám podtlakový vysavač na zahradní hadici, místo síťovýho pytle je opět přidaná druhá hadice směrem ven, protože to jemný zelenisko ze dna tím projde.
Chceš tým povedať, že jednoducho vypustíš časť vody z bazéna a doplníš novú - to sa ti tam ten kal znovu dostane, aj keď už nie v takom množstve ( údajne to je železitou vodou zo studne
fero7 píše:Preco PH+ ak je voda neutralna?
Minimum co potrebujes, su testovacie pasiky 4v1 - daju sa bezne kupit v drogerii.
http://www.denbraven.sk/cranit-bazenova ... ml?lang=sk
Podľa indikátora je celkového chloru ako má byť, voľný sa jaksi vyparil.
Avšak PH skočilo úplne na okraj maxima stupnice 8,4
a alkalinita dokonca niekam inam ( rozsah je žltá minimum až zelená maximum a pásik je sfarbený tmavo modro )
Bola tu zmienka o kyseline chlorovodikovej
Ve vodě ve vodovodu je rozpuštěná nějaká kovová sůl - nejčastěji železitá. Po přidání chlórových sloučenin se uhličitany rozpadnou a kovové radikály se sloučí s uvolňovaným chlórem - vznikne uvolněný kysličník uhličitý a chloro-kovové soli, které vytvoří barevný zákal. Jediné řešení je to co už používáš - nečistotu zvločkovat síranem a následně mechanicky odfiltrovat.bastliar píše:Je to zopár dní, čo sme napustili bazén domácou kryštáľovo priezračnou vodou a metrákom mestskej - na druhý deň sa pridal rychlorozpustný chlor ( kyanurát sodný ) a v ten moment voda kalná zelená![]()
...
Čím to, že voda okamžite zozelenala ihneď po pridaní chloru.
A kutilmile - nelituju tě
bastliar píše:Podľa indikátora je celkového chloru ako má byť, voľný sa jaksi vyparil.
Avšak PH skočilo úplne na okraj maxima stupnice 8,4
a alkalinita dokonca niekam inam ( rozsah je žltá minimum až zelená maximum a pásik je sfarbený tmavo modro )
Je normálne, že chlór zmizol alebo sa vyparil. (Stráca sa kúpanim, slnkom, čerením, .....).
PH je VEĽMI vysoko! MUSIS znizit.
Alkanita je tiez vysoko (samo o sebe to nie je problem). Ale pri velmi nizkej alebo vysokej alkanite sa tazko udrzuje PH (PH je nestabilne.)
Alkalita vody
Podľa článku, pridám na 10 m kubických 2 až 3 litre koncentrovanej HCl - vcelku dosť, aspoň, že sa to vylúči ako CO2.
alebo naopak, mám isť až na PH = 4 ďalším pridaním HCl a potom následne po upravení alkality PH zvýšiť napr chlornanom vapenatým ( prípadne až uhličitanom ) na vhodnú hodnotu.
Ďakujem.
Tak to je uz bazen.helios píše: Bazén cca. 75m3...
Papieriky sluzia na bezne orientacne testy. Lacny elektronicky tester je UPLNE nanic. Viac uskodi ako pomoze.helios píše:Tým papierikom verím viac ako tým elektronickým výtvorom s meráčikom, ktoré treba pravidelne kalibrovať.
Nie je to vela? Ja mam automaticke meranie a davkovanie Ph-. Meranie sondou so sklenenou elektrodou. Bazen 40m3, voda cca 30°C, prvy mesiac cca 3-3,5l Ph-. Druhy a treti mesiac cca 1l/mesiac.helios píše: Na udržanie PH mi stačí asi 3 až 4 litre koncentrovanej HCL týždenne. Bazén cca. 75m3...