LCD monitor/TV LG M1921AH (LP68A+YP1504PG)
Moderátor: Moderátoři
LCD monitor/TV LG M1921AH (LP68A+YP1504PG)
Ked chassis pripojim na lab. zdroj (staci mu 5V), tak tiez bezi (rozsvieti sa LED, da sa vypinat a zapinat vypinacom), odber priblizne 1A.
Ked vsak zapojim chassis na povodny zdroj, je to uplne mrtve. Z chassis pocut cyklovanie. Zdroj vsak dava 5V aj 15V, akurat nejako sprosto kmita, co vidiet na 5V vetve osciloskope. Pritom vykon ma, rozsvieti ziarovku 6V/15W, 15V vetva roztoci ventilator. Skusil som aj invertor odpojit a ziadna zmena.
Zdroj je jednoduchy s ICE3BS02. Inak tam uz je len PC817 a TL431 (tie som uz dokonca aj skusal vymenit - ziadna zmena)...
Neriesil uz niekto takuto zahadu?
Takze teraz to bezi, len sa asi rozosral obsah pamate. Po zapnuti sa objavilo instalacne menu. Neviem vsak prepnut INPUT na VGA. Je tam iba TV, AV1 a AV2...
[edit]
A v analogovom obraze (z tunera aj z kopozitneho vstupu) je rusenie - nahodne behajuce ruzove a modre bodky. Bez signalu je obraz cisty (OSD menu).
A to rusenie sposobovalo nastavenie "RAM Delay" - boli tam vsade nuly, ked som zmenil "Clock Phase" na 1, tak je obraz OK.
(Kedze nemam original dialkovy ovladac, pouzil som programovatelny Logitech Harmony.)
V zdroji vsetky elyty nafuknute, samozrejme to po vymene neslo.
Nakoniec som vymenil vsetky SMD elyty na hlavnej doske, boli takmer vsetky suche. Takmer 40 kusov
A samozrejme, ze konfiguracia EEPROM tiez rozhasena - VGA vstup vypnuty.
- Přílohy
-
lp68a.jpg- (54.85 KiB) Staženo 262 x