Podtaktovávání NTB Compaq nx9010

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
hafca

Podtaktovávání NTB Compaq nx9010

#1 Příspěvek od hafca »

Dostal se mi do ruky notebook Compaq nx9010 s Win XP/32bit, který se automaticky podtaktuje při provozu na baterky. Ve chvíli, kdy se pustí DVD s filmem a notebook jede jen z baterky, nedá se na film koukat. Cuká se, koktá zvuk. Po připojení na síť se vzpamatuje a všechno funguje dobře. Nikde jsem nenašel nic, čím bych mu to zákázal. BIOS je chudý, tam se nedá nastavit vůbec nic. Ani v ovládacích panelech jsem nic neobjevil. Jako poslední možnost vidím reinstal, ale ani od toho si moc neslibuji.
Nemá někdo nějaký tip, jak mu zakázat to podtaktování na baterky? Nebo je tam nějaký jiný fígl, který jsem nenašel?
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Vlézt do "Řízení spotřeby" a tam přenastavit položky snížení taktu procu/paměti při provozu na baterii....
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Ak je to notebook s desktopovym P4 CPU, tak sa s tym asi nic neda robit. Prikon procesora beziaceho naplno by bol prilis velky, tak to vyrobca obmedzil.
hafca

#4 Příspěvek od hafca »

EKKAR píše:Vlézt do "Řízení spotřeby" a tam přenastavit položky snížení taktu procu/paměti při provozu na baterii....

V ovládacích panelech je jenom ikona "Možnosti napájení" a po rozkliknutí to nic takového nenabízí. To bylo první kam jsem koukal.

rnbw
Je tam Celeron 2400. HW info píše SL6VU, SL6W4. Ještě že si můžu vybrat. :roll:
EKKAR

#5 Příspěvek od EKKAR »

Klik na "Plochu" pravým krysítkem, vybrat "Vlastnosti", "Řízení spotřeby" atd...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
hafca

#6 Příspěvek od hafca »

Nic takového jsem tam nenašel. :cry:
passion

#7 Příspěvek od passion »

Prípadne v systray pravým tlačítkom na ikonu batérie/napájania, ďalej "možnosti napájania", "zmeniť nastavenia plánu" a nakoniec "zmeniť rozšírené nastavenia napájania". V mojom booku je tam potom položka "správa napájania pre procesor" a tam si nastaviť minimálny a maximálny stav procesora z batérie a zo siete v percentách.
hafca

#8 Příspěvek od hafca »

To jsou všechno cesty tam kde už jsem byl a kde nic takového není. Nebo ten notebook má nějaký začarovaný Windows. :roll:
Zkoušel jsem na to poštvat i program Notebook Hardware Control. Tam jsem nastavil pro baterku stejně jako pro síť maximální výkon a nic.
Asi tam opravdu bude desktopový procesor, když všude chybí volby pro jeho nastavení. :?:
Puda
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Puda »

Nainstalovat "System enhancements" přímo k tomuto ntb -ze stránek výrobce. Jsou tam nějaký utility, že to pozná multimedia a při přehrávání se to nepodtaktuje tolik. Určitě tam půjde stáhnout (taky u výrobce) i "Setup" běžící pod windows, který ubožňuje nastavit bios toho notebooku detailně.
Absolutně korektní jedinec s extrémními názory.
hafca

#10 Příspěvek od hafca »

Na jejich web jsem šel taky hned na začátku a stáhnul co se k tomuhle typu dalo. A soubor s utilitami tam byl jen jeden, ale na tenhle problém nebyl. Je to jen utilita na kalibraci baterky. Pak už jen klasika, BIOS, audio, video, síť, modem atd..
petr_

#11 Příspěvek od petr_ »

Strčil bych tam plnokrevnou P4 - výkon oproti celeronu byl o dost vyšší, spotřeba a teplo stejné. Jen to chce vybrat vhodné jádro, asi Northwood, novější asi nepojede.
rnbw

#12 Příspěvek od rnbw »

No skor by som sa zameral na SW stranku veci. Je povolene DMA na DVD mechanike? Aky DVD prehravac pouzivas - pouziva HW akceleraciu videa?
hafca

#13 Příspěvek od hafca »

Mechanika to povolené má. Když to funguje ze sítě, je to v pohodě. Přehrávače jsem zkoušel 3 a dělají to všechny.
rnbw

#14 Příspěvek od rnbw »

A ktore si skusal? Mne sa na starej Toshibe s P3 a Savage grafikou osvedcil Windows 98 a nejaky stary CyberLink. Napr. VLC bol nepouzitelny.
hafca

#15 Příspěvek od hafca »

VLC player, KMplayer a CyberLink, všechno se stejným výsledkem. Myslím, že když to jede dobře ze sítě a blbne z baterky, tak za to přehrávač nemůže. Ale třeba se pletu.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“