Jak upravit zvukový záznam?
Moderátor: Moderátoři
Jak upravit zvukový záznam?
Nemám zájem o korekci pravopisu.
Moc často to nefunguje (tak v polovině případů), ale občas jsem z nahrávky vytáhnul hlasy, které tam původně nebyly vůbec slyšet (upravoval jsem hlavně muziku), akorát výsledky jsou v prapodivné kvalitě - v nahrávce zůstává dost různých výšek a potom to zní jako by to někdo nahrával pod vodou nebo tak (blbě se to popisuje).
Prostě zkus a uvidíš
Ale zkus to, někdy výsledek překvapí.
Používám také program EAC (volně ke stažení, neinstaluje se, jen nakopírovat a spustit), vyžaduje pro takové zpracování formát wav (zpracovat wav - získat hlukový profil - potlačit hluk...) a výsledky jsem s ním měl vždy dost dobré.
SForge používam pro digitalizace ať už z magnetofonů nebo gramofonů, protože má haldu filtrů, které docela dobře fungují, aniž by něco bublalo, nebo vznikly nějáké jiné nepříznivé zvuky.. S některými SW mam s tímto nevalné zkušenosti. Ba ani v Audacity jsem filtry nepoužíval..
Prostě vemeš magič, uděláš si stíněný kabel, v magiči to dáš do phones v pc do LINE IN (ne do mic, protože v mikráku je napájení na elektret, takže by bylo ptořeba oddělit kondíkem, nehledě na to že zdířka bude citlivější).. Pak nastavíš hlasitost na knoflíku na magiči, v softwaru zvukové karty a ve studiu (Audacity/ Adobe Audition/ Sound Forge, Nero Wave atp!!) a nastavíš tak aby se ti nikde nic nepřebuzovalo. To bys viděl na vykreslené křivce v programu, že je ořezaná