Zapojení hledáčku ze Sony CCD-F375E
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Nějak nechápu ten objektiv, když se sundá, tak neostří. Před snímačem zůstanou jen tři obdélníčky, že by v tom byla ta chyba ? Přece když se do toho podívám ze stejné vzdálenosti, jako je snímač, tak bych měl vidět ostrej obraz ?
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
http://www.kamerylevne.cz/cz/detail/nap ... a-ostatni/
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Zkusil jsem jednoduchý zapojení, účinnost mizerná (topí ten 50ohm odpor), ale impedančně to vypadá dobře přizpůsobený.
- Přílohy
-
hledacek.png- (7.08 KiB) Staženo 466 x
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Sice jel jen černobíle, ale jako zdroj videosignálu byl dobrej, v životě mě nenapadlo, že se dá takto sejmout. Mělo mě být varováním, že při 12V přes elyt se restoval...
Takže od teď hezky 5V8 bipolární transil i na video.
Kdysi jsem "vytěžil" kameru Sony CCD-F455E. Celkem se z toho moc použít nedalo. Ale schoval jsem si hledáček,na někdy.
- - mám z vadného DVDíčka udělaný zdroj videosignálu, je tam pěkná úvodní obrazovak která se pohybuje a ještě mění barvu. To je příjemné, co je nepříjemné že asi po 10ti minutách obrázek zmizí. Mám tam tlačitko, které to "resetuje" a zase mám těch deset minut. V zápalu boje však občas zapomenu obnovit a pak se divím, kam ten signál zmizel:-)
Napadlo mě použít ten hledáček jako kontrolku, abych viděl že ten signál tam je. Schema kamery nebyl problém. V něm jsou uvedeny dva typy hledáčků, ale já mám bohužel nějakej třetí. Ty uvedené mají vždy 6 vývodů ale já mám jen 4. Hledal jsem, hledal jsem, ale schema čtyřvývodového jsem na netu nenašel.
Pak se mi podařilo na německém kecunku stáhnout alespoň obrázek. Označení +- sedí hledáček naběhne a "šumí" prostě bez signálu, ale teď nevím jak připojit videosignál. Já bych to připojil na čtvrtý vývod a zem propojil s napájecí zemí. netuším na co je tam ten třetí vývod, ale hrozně nerad bych to odprásknul. Nemáte někdo povědomí jak to zapojit?