Citroen C5 nestartuje *vyřešeno*

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
hafca

Citroen C5 nestartuje *vyřešeno*

#1 Příspěvek od hafca »

Nějak se to na mě všechno hrne. Mě přivezla z dovolené odtahovka kvůli tekoucí vodní pumpě a klukovi se teď podělal Citroen C5 se kterým se začaly dít divné věci.
Baterka je nová a dobrá a přesto najednou nešel nastartovat. Zcela náhodou se přišlo na několik věcí. Když je zaplý spínač na blikání do pravé strany, nastartovat jde. Sice nefunguje hydraulika, ale auto jede. Sice v nějakém nouzovém režimu, ale jede. Když se v klidu rozsvítí zadní mlhovka, jde ventilátor v kabině a ostřikovač. Za jízdy to taky nejde. Při pokusu o nastartování bez té pravé blikačky se rozsvítí celá palubka a kontrolka světel, ale světla nesvítí a starter ani ťuk. Myslel jsem si naivně, že někde upadla kostra, ale ty co byly viditelné, tam je všechno čisté. Nejhorší je, že téměř všechno ne-li úplně všechno jde přes CAN BUS. Je to samá chytrá krabička. :cry:
Nemá někdo nějaký nápad? Tedy mimo značkového servisu, i když na něj asi stejně dojde.
Naposledy upravil(a) hafca dne 16 črc 2012, 16:20, celkem upraveno 1 x.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
p32

#2 Příspěvek od p32 »

Nápad by byl - kupovat auta, co se nekazí, ale to je stále scifi. :lol:
Dobrá rada - strčit rovnou do servisu a nepracovat pro rodinu.
fifiju

#3 Příspěvek od fifiju »

nejspíš bude někde špatná kostra, Nevím jak je to u tohoto typu konkrétně dělané,ale tipuju na oxidaci někde v hlavním vedení - /baterie - motor - karoserie/ ntakhle na dálku se to těžko řeší,ale když to rozebereš,a očistíš a nakonzervuješ,tak tím nemáš co pokazit.
hafca

#4 Příspěvek od hafca »

Kostra byla první po čem se šlo. Nebyl jsem u toho, stalo se mu to na dovolené a jestli s tím dojede, tak to uvidím až dnes. Tam mu to zkoumali v nějakém neznačkovém servisu. Velkých koster je tam několik a všechny přesto, že vypadaly dobře byly rozebrané a očištěné.
Na obrázku je pro představu malý kousek zapojení.

p32
Máš pravdu, ale poslední co moc nekazilo a dalo udělat doma byla Š120, pak už to šlo s opravami samo-domo opravami z kopce.
Přílohy
schema.jpg
(83.93 KiB) Staženo 198 x
TomasX

#5 Příspěvek od TomasX »

Zkoušel jsi http://www.c5club.cz/
Tam je parta skvělých chlapů, kteří ti určitě poradí nebo pomůžou.
Nenech se odradit od C5 je to dobré auto.
Machr jsme každý, ovšem vždy v oboru někoho druhého ...
p32

#6 Příspěvek od p32 »

Není to jeho auto, ale syna. :wink:
hafca

#7 Příspěvek od hafca »

Po návštěvě autorizovaného servisu už auto funguje normálně. Ale byl to oříšek i pro ně, hledání závady trvalo dvě hodiny. Diagnostika tvrdila, že je všechno OK a nakonec našli vadnou pojistku u jedné z řídících jednotek. Pojistka spolu s několika dalšími je schovaná pod tou řídící jednotkou. Divné je, že diagnostika tu jednotku hlásila jako dobrou. :roll:
Kdyby to nebyl autorizovaný servis, tak bych si řekl, kdo ví co mají za diagnostiku. Ale jak je vidět i chytrá krabička není úplně nejchytřejší.
mirosne

#8 Příspěvek od mirosne »

Zaujímavé je,čo tú poistku prerušilo.
Pozdravujem Vás, Miro.
helios

#9 Příspěvek od helios »

Mohla časom aj uhniť, to sa zasa stalo mne u starého Mercedesa. Občas mi nešli smerovky a ďalšia bižutéria v aute. Poistková skrinka bola v motorovom priestore a až po jej vybratí (boli to ešte tie guľaté), sa mi v rukách rozpadla tá kovová časť.
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Sesi

#10 Příspěvek od Sesi »

hafca píše:...Divné je, že diagnostika tu jednotku hlásila jako dobrou...

To mě u Francouzů nepřekvapuje... Měli by vyrábět tak akorát víno a sýry.
p32

#11 Příspěvek od p32 »

A co bysme měli vyrábět my ?
kevin_mitnick

#12 Příspěvek od kevin_mitnick »

Sesi píše:To mě u Francouzů nepřekvapuje... Měli by vyrábět tak akorát víno a sýry.

Nevim, kde se bere averze vuci autum z Francie. Mam na firme pet vozu s lvickem ve znaku a servis zevnitr zatim videli pouze kvuli predepsanym vymenam oleje v servisnim intervalu, nebo kvuli leceni nasledku exhibici jinych soferu. Jinak nemuzu rict krive slovo. A to ma nejstarsi Peugeot partner na tachometru 230 000km
rnbw

#13 Příspěvek od rnbw »

Nie vsetci maju take stastie. Kolegovi na Peugeote sa pocas jazdy nahodne vypinal motor. Vadna riadiaca jednotka. Obcas to po nastartovani vypise na displeji "ABS failure", po dalsom starte uz nie. Na take auto by som sa fakt spoliehat nechcel...

A dalsia vec: obcas vidim nejake auto, ktoremu zadne svetla vselijako divne svietia a poblikavaju. Vzdy je to Renault alebo Fiat. Na japonskom aute som to nevidel nikdy. A tusim dokonca ani na nemeckom.
helios

#14 Příspěvek od helios »

Uhnívajúce kostry na svetlách som opravoval už aj na Citroene, najprv na reflektoroch, neskôr aj na zadných lampách.
Sám mám 31-ročný MB, problémy s elektrikou nepoznám. :D
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Sesi

#15 Příspěvek od Sesi »

kevin_mitnick píše:
Sesi píše:To mě u Francouzů nepřekvapuje... Měli by vyrábět tak akorát víno a sýry.

Nevim, kde se bere averze vuci autum z Francie....

To není averze jenom proti jejich autům, spíše celkově proti Francouzům, tedy jejich stylu (ne)práce. Není rozdíl, jestli stávkujou, nebo náhodou zrovna pracujou. Mám s nima bohaté zkušenosti, hlavně pracovní.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“