TOPFIELD 6000CR a tv FANDA

Vše co se týká satelitní techniky a dekodérů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
scorpions-cz

TOPFIELD 6000CR a tv FANDA

#1 Příspěvek od scorpions-cz »

Ahoj všem . Ozvalo se mi telefonem několik zákazníků s problémem. Po naladění tohoto programu a následném sledování se sat. sám vypíná.
Do této doby to nedělal. u dvou zákazníků vím určitě ,že zdrojem to být nemůže a soft. tam mají taky poslední.
Nesetkal jste se někdo s tímto?
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Je to jasný = už i ta technika je znechucená tím póvlem, co se na lidi valí z éteru... :lol: :lol: :lol: :lol:
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Eleman

#3 Příspěvek od Eleman »

Naladil jsem tento "program" na několika TOPFIELDech 6000 CR mých známých a nikdo si nestěžuje. Karty až na 1 jsou Skylink CW a software není poslední (různé verze). Pouze u jednoho je karta Skylink ICE a poslední soft - také bez problému.
Že seš si tak jistý, že zrovna u tohoto satelitu to nemůže být zdrojem?
Pokud je tam karta CW, nahraj tam software verze 81 nebo 83. Pokud je ICE, musí mít soft poslední jinak zlobí zápisy.
RadekB možná poradí lépe.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
scorpions-cz

#4 Příspěvek od scorpions-cz »

ty zdroje vím protože jsem je před 14. dny dělal,a to poctivě.
pavel16

#5 Příspěvek od pavel16 »

Já jsem to naladil rodičům na dvou přijímačích a na druhý den jeden se stařším softem kleknul-asi fakt už neunesl to množství kvalitních pořadů. :D
MATYCH

#6 Příspěvek od MATYCH »

Zdravím,tak sousedovi se taky vypíná,ale přepne se na programovou posici 1,zvuk.max.Zpět se dá vrátit přes favoritní ,vypíná cca co půl hodiny.Přijímač ten samý,karta CW.Zkusím přehrát SW,kde ho vzít?Zdroj to není,do naladění bez problémů.
M.
Eleman

#7 Příspěvek od Eleman »

MATYCH píše:Zkusím přehrát SW,kde ho vzít?

Třeba http://www.antenex.cz/public/index.php? ... eld/TF6000 , ale je tady jen poslední verze 86. Pozor na to existují dvě verze přijímače ID50102 a ID50602, pro každou je jiný software - nepoplést!
Pokud budeš chtít některou ze starších verzí - google určitě něco najde.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
MATYCH

#8 Příspěvek od MATYCH »

Jo,je tam ještě SW TF-ECNCR 1.00.73,takže večer vyzkouším.
Díky.M.
rolis7

#9 Příspěvek od rolis7 »

Ten posledný je s .86.
MATYCH

#10 Příspěvek od MATYCH »

Zdravím,tak je to to samé,sw 86,vypíná stejně,tak co 30min-píše,že karta nefunguje,tak jsme dali jinou a stejné.Ještě vyzkouším s větší parabolu.
scorpions-cz

#11 Příspěvek od scorpions-cz »

no parabolou to asi nebude
MATYCH

#12 Příspěvek od MATYCH »

Tak s 90-kou to jede bez problémů,až do výskytu bouřkových mraků-takže to je úrovní signálu.Asi.Vím o jednom 6000,který to také dělal jen při příjmu NOVY,vyřešili to výměnou v záruce.Příčinu nezjišťovali.
scorpions-cz

#13 Příspěvek od scorpions-cz »

Je pravda že FRANTA má slabší signál.Musel jsem několika lidem dolaďovat parabolu aby nevypadával. Jen mi nejde do hlavy ,proč by se sat přepnul na ČT1 nebo vypnul při ztrátě signálu.

jooo a po nahrání nového softu je dobré udělat tovární nastavení.
Eleman

#14 Příspěvek od Eleman »

Tovární nastavení je samozřejmostí, je to napsáno i v návodu k aktualizaci software.
A stejně tak přesné nastavení paraboly by mělo být samozřejmostí a ne nějaký "baj voko". Někdy to můžebýt ale problém, už jsem se setkal s parabolou, která měla dvě ohniska 8O .
basfot

#15 Příspěvek od basfot »

Ahoj, já jsem to na tomto přístroji sousedce nenaladil. Signál je v obou případech nad 90% a byl jsem z toho zoufalý. Vždy mi šlo na tom vše naladit i když po delší době, ale tentokrát zkrátka nic. :-( Kdyby někdo věděl, tak budu rád za radu. Jinak, co je potřeba k tomu přehrání softwaru?
Odpovědět

Zpět na „Satelitní technika a dekódování“