Jednouduchý, levný přepínací systém na kytarové krabičky

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
stratokarius

Jednouduchý, levný přepínací systém na kytarové krabičky

#1 Příspěvek od stratokarius »

Ahoj, pokouším se navrhnout co nejjednodušší systém přepínání efektů. Nějaké schéma už jsem nakreslil, je to spíš jenom nástřel, nevím jestli to takhle můýe fungovat, jsem amatér. Představa je asi taková: šest efektových smyček pro šest kytarových krabiček a jeden přepínač kanálů předzesilovače. S tím že chci přepínat deset předvoleb, tedy kombinací těchto efektů, pořadí je samozřejmě pevně dané. Jde o to mít prostě deset předvoleb a na každé ja jiná kombinace efektů. Přepínám to dojiným přepínacím relátkem, které pošle signál buď přes krabičku a nebo jsem rovně dál do další smyčky. S tím že chci mít možnost jednotlivé předvolby upravovat, což je pomocí DIP přepínačů nebo jumperů, jasně že by to šlo i s nějakým procesorem, ale nemám programátor a ani potřebné znalosti, chtěl jsem to prostě co nejjednodušší, navíc ty úpravy nebudu provádě tak často. Do téhle fáze bych měl představu (viz schéma), problém se kterým si nevím rady jak pomocí deseti tlačítek přepínat jednotlivé předvolby tak, aby když sešlápnu jedno, druhé povolí a jde to už jen skrz cestu té předvolby, prostě jak vymyslet desetipolohový přepínač s pomocí deseti tlačítek (které dávají jenom impuls) na které se bude šlapat. Další problém mám s deskou, nemám problém si tišťák vyrobit, ale horší je to s návrhem a tak jsem chtěl poprosit nějakou dobrou duši, jestli by se nepokusila navrhnout desku podle tohodle přiloženého schématu.

Díky
Přílohy
switch_sys.png
První pokus o realizaci myšlenky
(61.07 KiB) Staženo 201 x
ohryzek36

#2 Příspěvek od ohryzek36 »

Kdysi jsem něco podobného řešil - prakticky kopii Octaswitchu - přepínání jsem měl řešené přes zapojení podobné isostatu - akorát elektronickou variantu. Momentálně jsem v práci, ráno jsem to zkoušel doma najít, ale bez výsledku. Mám dojem, že to přepínání (osminásobný elektronický isostat) je i někde tady na fóru - zkus pohledat :wink: .

EDIT: tady to asi je.

Obrázek
ok1xgi

#3 Příspěvek od ok1xgi »

Poslední slova před smrtí - Tam není víc jak 12 voltů.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“